Festivalul International de film KINOdiseea, editia a XV-a, pana pe 15 octombrie. Intrarea este libera
De astazi si pana duminica, 15 octombrie, se desfasoara Festivalul international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, editia a XV-a, in patru spatii din Bucuresti: Sala Gloria (str. Bucovina nr. 6), Sala Luceafarul (Str. Ion Ghica nr. 3), Prajitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23) si nJOY Club & Garden (sos. Mihai Bravu nr. 223) iar intrarea la toate proiectiile si evenimentele din cadrul KINOdiseea este libera.

Programul complet este disponibil pe kinodiseea.ro si pe Facebook: www.facebook.com/kinodiseea.
KINOdiseea XV este un proiect co-finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in cadrul Programului Bucuresti acasa 2023. Pentru informatii detaliate despre programul de finantare al Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB, puteti accesa www.arcub.ro.
Inca de la prima editie din 2009, KINOdiseea – Festivalul international de film pentru publicul tanar si-a propus sa aduca in atentia publicului bucurestean cele mai noi filme pentru copii, in premiera in Romania sau chiar Europa de Sud-Est, productii apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri de profil, dar nu numai, cu traditie, filme cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua clasica de distributie.
Pe langa cele cinci filme din competitia Kinodiseea Junior, micii spectatori vor mai putea viziona calupuri de scurtmetraje grupate pentru varstele privitorilor (3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 15 ani, 15 – 18 ani) si doua proiectii speciale de film in cadrul sectiunii Panorama si vor putea participa la spectacole pe picioroange, de pantomima, de jonglerii si de magie cu Wizd’Arts, dar si de dans cu AnaDance, la ateliere de terapie prin arta cu scopul de a creste spontaneitatea si creativitatea micutilor cinefili, coordonate de Alina Tofan si la momente cu animatori, baloane modelabile si pictura pe fata.
Rezervarile la filme se pot face la adresa rezervari@kinodiseea.ro.
KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, proiect finantat de Primaria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinantat de Centrul National al Cinematografiei si membru in reteaua Europa Cinemas.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.
Despre KINOdiseea
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. in cele 14 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 150.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.