A doua editie a Buzau International Arts Festival va avea loc in perioada 20 august - 20 septembrie

Cea de-a doua editie a Buzau International Arts Festival se va desfasura anul acesta intre 20 august si 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde si va ajunge nu doar in mai mult de 10 localitati din judetul Buzau, ci si la publicul din alte judete din regiune.

Festivalul va  aduce din nou buzoienilor concerte de exceptie, spectacole de teatru si filme in premiera, precum si numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Evenimentul reuneste si in 2022 editiile cu numarul sapte ale Festivalului International de Film Buzau – BUZZ IFF si Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru inscrieri la BUZZ IFF va fi lansat in data de 18 februarie.

Un festival al tuturor artelor, timp de o luna, pentru intreaga regiune
Prima editie a Buzau International Arts Festival a constat intr-o luna de intalniri unice cu vedete din Romania si de talie internationala si in numeroase evenimente culturale – film, teatru, concerte, expozitii, spectacole stradale, lansari de carte, evenimente pentru copii, intalniri cu oameni de cultura, conferinte si masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzau: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expozitia de arta plastica a artistilor Nicu Covaci (Phoenix) si Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilitati si unul cu marionete gigant, lansari speciale de carte si multe altele.
    
BIAF 2021 a insemnat o premiera si din punctul de vedere al organizarii: mai mult de 30 de zile de festival desfasurat nu doar in oras, ci si in locatii din judet: Caravana BIAF a ajuns la Alunis (Colti), Ramnicu Sarat si Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru si evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.
    
Zeci de filme, spectacole de teatru, expozitii de fotografie, expozitii de arta plastica, masterclass-uri si ateliere pentru cei mari si cei mici, concerte, zeci de voluntari, actiuni de strada pentru promovarea festivalului, invitati speciali si multe premiere, toate acestea au facut din editia 2021 a Buzau International Arts Festival un succes de public, iar din orasul Buzau, un hub cultural regional.

Au fost la Buzau cu ocazia #BIAF2021: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci si trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Sateanu, Cristi Gram, Vlady Sateanu si Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Adelin Petrisor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Nae Caranfil, Daniel Sandu (Tata muta muntii), Dan Dinu (Romania salbatica), Claudiu Bleont, Tudor Istodor, Anca Sigartau, Ion Ionut Ciocia, Maria Raducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioarga) si multi altii.

Editia BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o luna, atat in aer liber, in parcuri, pe strazile orasului, precum si in sali si online, gandite pentru publicul de toate varstele, inclusiv pentru copii, ce vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.

Buzau International Arts Festival este organizat de Asociatia CulturAll si Asociatia Bulevardul Culturii, in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau si cu Centrul Cultural si Educational Alexandru Marghiloman.