"A facut minuni!" - Monica Iagar, placut surprinsa de efectele noii interventii estetice!
Extrem de transparentă cu fanii, Monica Iagăr nu s-a sfiit niciodată să recunoscă faptul că apelează, atunci când consideră că are nevoie, la micii intervenţii de ordin estetic. Preferatele ei sunt procedurile minim invazive, cu rezultate rapide şi fără timp de recuperare. În aşteptarea verii, fosta atletă a testat un tratament, care reface zona tâmplelor, afectată de procesul firesc al trecerii anilor. Extrem de încântată de rezultatul care i-a şters rapid 10 ani de pe chip, dar şi de clinica estetică aleasă, Monica Iagăr a vrut să împărtăşească experienţa din cabinet!
„Tinereţe fără bătrâneţe nu există…”
Monica Iagăr aplică aceeaşi rigurozitate care a consacrat-o în sport şi atunci când vine vorba despre programările la estetician! O dată pe an, cel puţin, încearcă să ajungă la specialist pentru injectările cu acid hialuronic şi botox, care o ajută să ţină departe formarea ridurilor. De această dată, a plusat: a încercat eficienţa acidului hialuronic şi în zona tâmplelor, acolo unde, cu timpul, stratul de grăsime începe să se piardă, iar chipul capătă un aspect uşor scheletic. Pentru asta, Monica Iagăr a cerut ajutorul unei clinici estetice din Nordul Capitalei.
„Am venit, în primul rând, pentru doamna doctor Dana Bratu, clinica este fabuloasă, în al doilea rând, am venit pentru mine! Anii îşi spun cuvântul, tinereţe fără bătrâneţe nu există… Chiar mă felicit şi o felicit şi pe doamna doctor pentru rezultate! A făcut minuni! E un medic care explică şi apoi realizează procedura. Este extem de tipicară şi cred că aşa şi trebuie să stea lucrurile. Este ca în sport: dacă nu eşti tipicar, nu ai cum să atingi performanţa!” , a declarat fosta atletă, imediat după încheierea procedurii.
Intervenţia nu a fost deloc dureroasă şi nici nu a durat mai mult de o oră: medicul a realizat-o prin tehnici speciale, cu ajutorul canulei atraumatice, care conferă un tratament mai confortabil, fără risc de apariţie a vânătăilor. Acidul hialuronic reglează mai multe probleme ale pielii decât puteţi crede: porii măriţi, tendinţa de exfoliere, uscăciunea pielii şi chiar petele mai întunecate formate în zona tâmplelor. În cazul Monicăi Iagăr, medicul a decis să utilizeze şi o procedură suplimentară, pentru rezultate spectaculoase!
„Cu ajutorul acidului hialuronic, refacem volumetria facială. Tâmplele au tendinţa să se adâncească pe măsură ce înaintăm în vârstă, oferind chipului un aspect îmbătrânit.  Pe lângă efectul imediat de umplere, intervenţia a conferit pacientei noastre şi un efect de lifting al sprâncenelor,  chipul căpătând un aspect mai odihnit, mai luminos, mai vesel! În a doua etapă a tratamentului, am efectuat injectarea cu toxină botulinică, pentru a netezi ridurile de expresie din jumătatea superioară a feţei!”, a dezvăluit medicul estetician Dana Bratu
Recomandările după astfel de injectări sunt, în general, minime, ca de pildă: evitarea machiajului în următoarele 24 de ore, hidratare intensă, evitarea expunerii la soare sau la saună în următoarea săptămână sau evitarea atingerii zonei injectate imediat după procedură.
Acidul hialuronic, cea mai utilizată substanţă din estetică
Cu numeroase utilizări în industria estetică, acidul hialuronic este astăzi cea mai folosită substanţă atunci când vine vorba despre intervenţiile destinate înfrumuseţării. Găsindu-se şi în mod natural în organism, acidul are rolul de a menţine ţesuturile hidratate, de a cicatriza leziunile, dar şi de a creştere rezistenţa şi elasticitatea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă însă, adică după pragul de 25 de ani, producţia sa scade, moment în care putem interveni din exterior să suplinim ceea ce se pierde.
„Prin intermediul acidului hialuronic injectabil, produs în laborator, reuşim să îmbunătăţim toate regiunile chipului. În clinica noastră, îl utilizăm penru liftingul facial, pentru volumizarea buzelor, modelarea pomeţilor, corecţia cearcănelor, conturare mandibulară şi umplerea şanţurilor nazogeniene. Desigur, pacienţii trebuie să ştie că produsele care conţin acid hialuronic sunt dedicate anumitor regiuni, asta înseamnă că nu vom folosi, sub nicio formă, acelaşi produs şi pentru augmentarea buzelor, şi pentru corectarea cearcănelor.”
(Doctor Dana Bratu, specialist dermatolog)
Toate tratamentele injectabile pe bază de acid hialuronic au efecte temporare, presupunând, aşadar, injectări periodice, pentru menţinerea rezultatelor. Nu există un timp exact de păstrarea a efectelor, pentru că, în mare parte, termenul depinde de calitatea produsului ales, dar şi de metabolism, dar în general minimum jumătate de an este intervalul în care vă puteţi bucura de rezultate. Specialiştii atrag atenţia că, în ciuda cererii pentru astfel de intervenţii, complicaţiile pot să apară dacă nu optaţi pentru clinici acreditate, pentru produse certificate şi pentru medici cu experienţă!
Potrivit celor mai noi date, piaţa globală a acidului hialuronic s-a apropiat, în 2022, de pragul de 7 miliarde de dolari, estimările arătând că în 2023 cifra se va putea dubla.
Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique, care beneficiază de trei locații: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395