Acces gratuit pentru studentii facultatilor cu profil alimentar la RO.ALIMENT.SHOW 2022

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține excelența în cercetarea alimentară, prin continuarea parteneriatului științific cu RO.ALIMENT.SHOW 2022.

Ediția din acest an se va desfășura în format hibrid, în perioada 24-26 mai 2022.

În calitate de partener științific, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va susține participarea gratuită a studenților din cadrul facultăților cu profil alimentar din întreaga țară.

Tema ediției din acest an este: „ALIMENTE. DEZVOLTARE. TEHNOLOGIE – Adaptarea soluțiilor moderne la contextul actual”.

În cadrul expo-conferinței RO.ALIMENT.SHOW 2022, consultanții Senatului Științific vor vorbi despre ingredientele inovatoare adaptate unui sistem alimentar sustenabil, sigur din punct de vedere al securitații alimentare, bazat pe o alimentație sănătoasă, cu hrană provenită din soluri de calitate.

„Activitatea Senatului Științific s-a concetrat, în ultimii ani, în direcția cercetării alimentare și a cercetării longevității, deorece ambele răspund, în mod firesc, la unele dintre cele mai mari provocări ale societății moderne și anume creșterea calității vieții și implicit a creșterii speranței de viață, prin accesul populației la o nutriție sănătoasă”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu.

La cea de-a 6-a ediție a expo-conferinței sunt așteptați să participe peste 500 de specialiști din industria alimentară din țară și din afara României.

„Liderii industriei alimentare din România se întâlnesc, anual, la RO.aliment SHOW, pentru a împărtăşi ultimele soluţii, tendinţe și studii de specialitate care arată încotro se îndreaptă industria alimentară, la nivel mondial. RO.ALIMENT.SHOW 2022 combină analiza tendințelor și inovarea din industria alimentară, cu facilitarea conexiunilor dintre furnizori și producători, în vederea accesului populației la alimente noi”, a declarat Claudia Bocean, fondator Ro.aliment.

În cadrul conferinței, peste 50 de specialiști internaționali vor dezbate tot atâtea teme de maximă actualitate din domeniul industriei alimentare. Fiecare zi a evenimentului este dedicată unei ramuri a acestei industrii.

RO.ALIMENT.SHOW este organizat de RO.aliment, în parteneriat cu: KUK ROMÂNIA, HACH, OF SYSTEMS, TESTO ROMÂNIA, INAQ CONSULTING, IBA BUCUREȘTI, BIOTREND PLUS, WESSLING ROMANIA, SIAD ROMANIA și cu susținerea: APRIL, ARC, ROMPAN, FEDIMA, PRISA, ANNS, FUNDATIA DAN VOICULESCU, UNIVERSITATEA „DUNAREA DE JOS”.