Balerina fizician care danseaza cu robotii vine in Romania

Merritt Moore, speaker vedetă la GoTech World

GoTech World, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est ce are loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo, Pavilionul B1, anunță prezența ca speaker vedetă a uneia dintre cele mai interesante figuri ale lumilor științifice și artistice, Dr. Merrit Moore.

Merritt, balerină profesionistă, de talie mondială, dar și fizician cu specializare în fizică cuantică, a devenit celebră în ultimii ani, cu precădere în perioada pandemiei, prin conceperea și realizarea de coregrafii cu roboți industriali. Aceste acte ale spectacolului ce combină arta și tehnologia au fost prezentate în prestigioasele publicații TIME, Financial Times, BBC și Vogue.

Balerina care învață roboții să danseze și performează cu ei în reprezentații unice a absolvit magna cum laude facultatea de fizică de la Harvard și un doctorat în fizică atomică și laser la Universitatea din Oxford. De asemenea, are o impresionantă carieră ca balerină, ea activând în companii internaționale renumite de balet din: Zurich, Boston, Marea Britanie și Norvegia.

Moore a început să danseze la vârsta de 13 ani. Când avea 15 ani, a călătorit la Viterbo (Italia), unde a cunoscut-o pe Irina Roșca, care fusese dansatoare la Baletul Operei Național București. Merritt s-a antrenat cu balerina de origine română, în timpul petrecut în Italia.

Merritt Moore lucrează cu o echipă incredibilă de artiști și cercetători, pentru a pune în scenă spectacole captivante, prin integrarea științei și artei, printre care și duete romantice și emoționante cu roboți industriali.

Artista fizician explorează viitorul AI/învățării automate, în special în dans, și cercetează potențialul incredibil pe care îl are inteligența artificială, în scopul potențării creativității umane.

Merritt inspiră tinerele din întreaga lume să-și urmeze visurile

Merritt a fost invitată ca speaker principal la Forbes Women’s Summit din New York. De asemenea, a fost protagonista panelului „Women in STEM” al Ambasadei SUA din Londra.

Proiectele lui Merritt Moore, inedite și spectaculoase

Unul dintre proiectele unice ale artistului fizician a fost prezentat la Victoria & Albert (Londra), cel mai mare muzeu de arte decorative și design din lume, în 2017, sub forma unei instalații numită Slave/Master (Sclav/ Stăpân).

Aceasta a pus în prim-plan explorarea „granițelor” din jurul interacțiunii om/robot, inversând „teama” tradițională descrisă în filmele SF, privind roboții care opresează oamenii.

Și cel mai mare centru de arte interpretative din Europa, Barbican (Londra), a găzduit un proiect de-ale Dr. Merritt, realizat în colaborare cu artistul multidisciplinar Darren Johnston, numit Zero Point. Acesta s-a derulat în 2017, sub forma unui spectacol senzorial inovator, foarte captivant, inspirat în egală măsură de sacru și științific. Zero Point a îmbinat imaginile digitale produse de tehnologia de detectare a mișcării cu o coregrafie meditativă.

Moore a fost, de asemenea, unul dintre cei 12 candidați ce au fost supuși unei selecții riguroase, pentru a deveni astronauți, în cadrul unei ediții (2017) a reality-show-ului difuzat de BBC Two,

În 2018, Merritt Moore a primit premiul Forbes 30 sub 30 (cei mai de succes 30 de tineri sub 30 de ani)

De asemenea, a fost invitată la America’s Got Talent, ediția 2021 și a primit „DA” de la toți cei 4 jurați.

Merritt este speaker la evenimente din întreaga lume, ea participând la TEDx Oxbridge (2013) și TEDx Oslo (2019), la proiecte derulate în LA Music Center, dar și în școli, din Hong Kong până în Germania.

În timpul pandemiei (2020), a fost invitată la Harvard ArtLab (un spațiu de lucru experimental pentru artiști, savanți și procese creative) și a creat o serie de dansuri cu un braț robotic industrial.

Ea este co-fondator al ong-ului SASters (Science&Art Sisters) prin care urmărește crearea unei comunități prin care să se deruleze proiecte care sprijină copii și tinerii care visează să urmeze o carieră atât în știință cât și artă.

În martie 2021, Merritt Moore acordă un interviu publicației Financial Times, în care vorbește despre mixul dintre știință și artă. “Uneori, cel mai bine este ca mașinile să fie lăsate să se descurce. O idee bună, o muzică potrivită și câteva săptămâni pot transforma oțelul dur în poezie. Sunt foarte interesată de îmbinarea științei și a artei. Adesea, când acestea se întâlnesc, primești artă proastă și știință proastă. Misiunea mea principală este: să dau curs cercetării și științei dintr-o perspectivă artistică, împingând-o până la tehnologia de ultimă oră, pot face artă și mai bună?”

În prezent, ea este profesor adjunct la New York University Abu Dhabi, unde predă cursuri de robotică și dans.

Dr. Merritt Moore va face cunoștință cu publicul din România din postura de speaker vedetă la GoTech World, vineri, 4 noiembrie, orele 10:45, pe Main Stage, prezentată de Orange Business Services.

Video – Dansuri Merrit Moore și roboții
www.youtube.com/shorts/YTLI60g6WEI 
www.youtube.com/shorts/x7M3LLqHCJ0 
youtu.be/aitU6qh1_Ho 
youtu.be/gelIPeVkH7E 
youtu.be/-lMSCeTbqM0 

Participarea la GoTech World se face pe baza unui bilet de acces ce poate fi achiziționat direct de pe www.gotech.world.

În funcție de beneficiile pe care le primește un participant, există trei categorii de bilete: Standard Pass 109 EUR, Content Pass 279 EUR, VIP Pass 349 EUR.

Media Center Partner: Profit News
Partener principal: Orange Business Services
Business Transformation Stage: Dell Technologies
Smart City Stage: Continental
IT Ops Stage: Booking Holdings Center of Excellence
Cybersecurity Stage: certSIGN
Retail & E-commerce Stage: Carrefour
DevOps Stage: METRO.digital
Java Stage: Cognizant Softvision
.NET Stage: UiPath
UX/UI Stage: Google
Cybersecurity Networking Partner: CryptoDATA
Development Networking Partner: Endava
Sponsors: Luxoft, HCL Technologies, ASUS, Swissquote, Inetum, M247, Electronic Arts Romania, Urbaniqe, Accenture, Up Romania, 123FormBuilder, White Image, E.ON
VIP & Coffee Partner: L’OR
Car Partner: Renault
Internet Partner: Viva Telecom
Smart City Stage Curator: Asociația Română pentru Smart City
Main Media Partners: KISS FM, VOYO
Parteneri media: Cariere, Blitz TV, Pheonix Media, The Recursive, hotnews.ro, wall-street.ro, go4it, iqads.ro, prwave.ro, retail-fmcg.ro, marketingromania.ro, marketingfocus.ro, greennews.ro, digitalio.ro, devjob.ro, HR Manager, newsbucuresti.ro, economica.net

Pentru informații suplimentare despre eveniment și keynote speakeri, urmăriți platformele oficiale:
www.gotech.world 
www.facebook.com/gotechworld 
www.linkedin.com/company/gotechworld 
www.instagram.com/gotech_world 
twitter.com/gotech_world 

Despre Universum
UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.

Sursa foto: Physicsonpointe.com