Banii nu cresc in copaci. Educatia financiara a copiilor la City Park Mall

Despre bani și educația financiară a copiilor noștri va vorbi Carmen Iorgulescu la City Park Mall pe 24 mai, ora 11:00. In cadrul celei de a treia ediție a evenimentului Intâlnirile TOTUL DESPRE MAME în Constanța, Carmen Iorgulescu, coordonator Ken Academy, va explica cum se face, în zece pași simpli, educație financiară celor mici. Cea mai mare provocare pentru părinte a fost mereu să-l facă pe copil să înţeleagă că banii nu se găsesc mereu la colţ de stradă, că ei nu sunt resurse inepuizabile şi că trebuie şi el, chiar dacă e mic, să ia decizii inteligente în ceea ce priveşte gestionarea lor.

«Te-ai aflat vreodată într-o conversație cu copilul tău în care să-i explici că nu ai bani, iar el să-ți spună: „Dar de ce nu scoți de pe card?” Cu siguranță că te-ai întâlnit și cu expresii de genul: „Vreau asta!”, „De ce nu îmi poți cumpăra asta?”, „Toți prietenii mei o au. O vreau și eu!” Îl poți ajuta pe copilul tău să înțeleagă de mic că banii nu „cresc în copaci”, că ei nu sunt resurse inepuizabile și că trebuie să ia decizii inteligente în ceea ce privește gestionarea lor. » susține Carmen Iorgulescu, trainer.

Obişnuinţele bune se creează în copilărie și în acest sens, părinţii prezenți la eveniment vor învăța cum să le creeze copiilor de mici o obişnuinţă la fel de sănătoasă în domeniul financiar precum cele instalate în alimentaţie, igienă, stil de viaţă.

Puţini părinţi le vorbesc copiilor despre bani sau despre faptul că sunt o resursă limitată şi pentru că se raportează la modelele din familiile lor, care nu au fost întotdeauna cele mai bune, se întâmplă ca ceea ce le transmit copiilor să nu fie tocmai corect. Prin paşi mici, dar utili, părintele poate descâlci iţele acestei probleme şi se poate face înţeles nu numai de copilul său, dar poate căpăta şi el o altă atitudine faţă de bani şi de modul în care trebuie utilizaţi.

Următoarul eveniment din seria Intalnirile TOTUL DESPRE MAME va avea loc pe 14 iunie si va avea ca temă “Lecția de prim ajutor pentru părinți”.

Despre City Park Mall
City Park Mall – Inaugurat în anul 2008, City Park Mall este centrul comercial cu cea mai extinsă galerie de magazine din Constanţa. Peste 150 de retaileri cu cea mai mare varietate de branduri din oraș sunt prezenți în cel mai important proiect de retail al orașului, desfășurat pe trei nivele şi 59.000 de metri pătrați. Printre retailerii locali şi internaționali prezenți în centrul comercial se numără Bata, Zara, Bershka, Bigotti, BSB, Celini, Domo, Douglas, Mango sau Musette. Mall-ul beneficiază, totodată, şi de zonă de food court, hypermarket Cora, dar şi de spații de distracție și loc de joacă. Anul 2015 este anul extinderii, City Park Mall venind cu multe noutăți pentru constănțeni.

Despre Carmen Iorgulescu
Antreprenor, consultant resurse umane, coordonator si trainer in KEN Academy, program inovativ de educatie financiara si antreprenoriala pentru copii.

Despre TOTUL DESPRE MAME
Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații testate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinții vor găsi interviuri cu specialiști de top, articole documentate, dar în același timp platforma noastră joacă și rolul unui mediu de transmitere a experiențelor reale cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi.
TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențiala de cunoștințe verificate și testate.