BestJobs: Piata muncii cauta candidati tineri. 43% dintre ofertele de job disponibile pot fi accesate de cei din Generatia Z

Pe măsură ce vacanța de vară se apropie, segmentul tinerilor din noua generație devine tot mai activ și populează platforma de recrutare BestJobs, în căutare de internship-uri, joburi part-time sau sezoniere, care să îi ajute în a căpăta experiență sau, cel puțin, în a-și asigura o sursă de venit pe timpul verii.

Astfel, peste 4.000 de noi CV-uri au fost completate în ultima lună pe BestJobs de către candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. În plus, tot în ultimele 30 de zile s-au înregistrat în platformă de două ori mai multe aplicări din partea acestor candidați față de media ultimelor 6 luni.

Și ofertele de muncă destinate celor fără experiență sau de nivel începător au crescut, companiile dorind să recruteze noua forță de muncă și să formeze viitori angajați pentru posturile disponibile. În prezent, 43% dintre ofertele de muncă disponibile pe platforma de recrutare BestJobs se adresează candidaților fără experiență sau entry-level.

„După perioada pandemiei, în care posibilitățile de a face practică sau de a lucra au fost limitate, tinerii s-au confruntat cu dificultatea de a identifica ce li se potrivește. În acest sens, programele de orientare în carieră sunt foarte importante, la fel ca și expunerea la diferite experiențe de muncă, prin care tânărul candidat își poate forma o idee despre piața muncii, despre activitatea în cadrul unei companii sau despre domeniul de interes. Ne bucurăm să vedem un asemenea interes din partea celor tineri, dar și din partea companiilor, dispuse să investească în formarea de talente. În plus, BestJobs susține, printre altele, și proiecte de orientare în carieră prin campania «Donează cu CV-ul tău!»”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Tinerii fără experiență aplică la joburi part-time sau la internshipuri

„În ultima lună, expresia «part-time» a fost printre primele cinci cele mai căutate pe platforma BestJobs. Acest lucru se explică prin faptul că mulți dintre tinerii fără experiență, care sunt interesați de a găsi un loc de muncă în timpul vacanței de vară, sunt mai înclinați spre un loc de muncă part-time, care să le permită să petreacă în continuare timpul liber cu prietenii și familia, având în același timp un venit sigur”, continuă Ana Vișian.

Potrivit datelor de pe platformă, majoritatea tinerilor fără experiență aplică pentru joburi part-time precum curieri, livratori de mâncare, ambalatori de colete în Logistică, ospătari, barista, personal în restaurant sau în hotel, în HoReCa, lucrători comerciali sau reprezentanți în Vânzări sau pe poziții de relații cu clienții în BPO. Printre domeniile de interes pentru tineri se mai numără și IT-ul, industria de gaming fiind foarte atractivă pentru tinerii din noua generație.

Nu în ultimul rând, există și un număr mare de oportunități de internship în domenii precum Retail, Banking, Producție auto, Logistică și IT, pentru tinerii care nu sunt încă hotărâți să se angajeze cu normă întreagă, însă vor să prindă experiență și să se familiarizeze cu domeniul în care vor să activeze pe viitor.

Despre BestJobs
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).