Bonami ajuta victimele afectate de tornada

Magazinul online ce comercializează mobilier și accesorii, a reacționat rapid în urma tornadei ce a avut loc joia trecută în sudul Cehiei, aceasta fiind cea mai puternică din istoria țării, cu rafale de vânt ce au atins până la 300 km/h.

În urma fenomenelor meteorologice extreme, s-au înregistrat 250 de răniți și 7 persoane au decedat.

„Vineri a fost o zi plină de emoții la Bonami: de la tristețea care ne-a cuprins pe toți văzând imaginile cu dezastrul lăsat în urma tornadei, până la dorința de a ne mobiliza, pentru a ajuta cât mai rapid. Astfel am decis să demarăm chiar de a doua zi proiectul de susținere a zonelor afectate. Sunt tare mândru să văd că atât vineri, cât și peste weekend, toată echipa Bonami s-a implicat activ și îmi doresc sincer să reușim să strângem cât mai multe fonduri”, a afirmat Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Proiectul a fost lansat chiar vineri, 25 iunie, printr-o donație imediată a companiei de 6000 de euro pentru zonele afectate direct de tornadă, ce a distrus un număr de 1200 de gospodării, dintre care 70 vor trebui reconstruite complet.

În același timp a fost demarată o amplă campanie de strângere de fonduri ce va dura două luni. Clienții Bonami din Cehia sunt invitați să se alăture prin donații personale, achiziționând vouchere, ce vor fi dublate cu aceeași sumă de către companie. Fondurile au menirea de a ajuta familiile aflate în dificultate. La finalul campaniei, suma strânsă va fi repartizată în mod egal către toate zonele în care au fost înregistrate daune, sub formă de vouchere individuale, din care fiecare familie afectată va putea să aleagă de pe site-ul Bonami obiectele de care are nevoie pentru gospodărie.

Săptămâna aceasta, Bonami pregătește propriul camion cu piese de mobilier și obiecte de uz casnic ce va fi trimis în zona calamitate.

Compania a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru următoarele două luni și pe site-ul donio.cz, unde până la momentul actual s-au adunat 5000 de euro.

Bonami este membră a grupului Miton și a fost înființată în 2012 de Václav Štrup. Compania are, momentan, 150 de angajați în birourile sale din Praga și 100 la depozitul de marfă al companiei. Magazinul online este prezent în 5 țări: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România. Toate operațiunile se desfășoară din sediul companiei din Praha.