Cine sunt noile vedete de film in Romania? Cinci tineri actori promit sa devina staruri de cinema in noul film Taximetristi

Cinci tineri actori romani, reprezentanti ai noii generatii, promit sa devina vedete ale cinema-ului romanesc, prin rolurile din “Taximetristi”, filmul care ajunge pe marile ecrane din Romania pe 20 ianuarie.

Ana-Maria Guran, Stefania Circu, Carol Ionescu, Vlad Ionut Popescu si Madalina Stoica joaca in cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, pentru care filmarile s-au incheiat recent in Bucuresti. Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu acelasi nume, care se joaca la teatrul independent Apollo 111 inca din 2018.

Desi au pana in 30 de ani, multi dintre acestia au obtinut deja premii importante din partea industriei, precum Ana-Maria Guran care a fost nominalizata la Gala Premiilor Gopo pentru premiul de cea mai buna actrita si premiata cu titlul de tanara speranta pentru prestatia de debut cinematografic din filmul “Lumea e a mea”.

Madalina Stoica, la doar 25 de ani, asistent de regie. Stefania Circu, actrita si prezentator TV

Nu doar premiile obtinute ii recomanda pe cei cinci, ci si rolurile pe care le detin dincolo de cariera in actorie. Madalina Stoica, la numai 25 de ani, este si asistenta de regie a filmului “Taximetristi”, iar Carol Ionescu, fiul regretatului mare artist Serban Ionescu si actritei Magda Catone, este si directorul artistic al Festivalului de Teatru si Film “Serban Ionescu”, dar si producator pentru doua scurtmetraje. Stefania Circu a jucat in “Tata Muta Muntii” si in spectacole de teatru precum “Sara / Mara” (Teatrul Apollo111), “Negutatorul din Venetia” (Teatrul National Bucuresti) si “Jack si vrejul de fasole” (Teatrul Ion Creanga). De asemenea, Stefania lucreaza si pentru emisiunea “Starea Natiei” de la Prima TV si joaca in “La Oras”, primul serial produs local pentru Voyo. Vlad Ionut Popescu are 24 de ani si a mai jucat in filmele “Voyagers”, “Tata Muta Muntii” si “Dincolo”.

Filmarile la “Taximetristi”, inconfort si scoala noua de film in acelasi timp

“A fost super sa filmez alaturi de colegii mei, Carol Ionescu, Nicoleta Hancu si Alexandru Ion pentru ca ne intelegem bine jucand si reuseam sa ne tinem energia sus desi unoeri era tarziu in noapte. Faze amuzante au fost pentru ca reuseam sa facem glume din absolut orice si eram fortati sa ne abtinem din ras, desi totul devenea din ce in ce mai amuzant. Mai erau si oameni pe strada care strigau diverse lucruri la noi, insa asta nu era mereu distractiv pentru ca unii vorbeau urat sau intrerupeau dialogul”, declara Ana-Maria Guran.

“Filmul are calitatile unui film comercial, te poti identifica usor cu personajele, cu limbajul si cu situatiile, dar si calitatile unui film de arta, iti descrie o lume fictiva, dar atat de similara realitatii imediate, plus ca are o echipa artistica preocupata de livrarea unui produs valoros”, declara Carol Ionescu.

“Veronica este un personaj colorat, e extrovertita si foarte directa. Nu se pierde in subtilitati, ce scoate pe gura, cam aia e. Nu e un tip de rol pe care as fi distribuita in mod normal. Eu sunt extrem de continuta, deci a fost un proces inconfortabil pe alocuri dar si extrem de satisfacator”, declara Madalina Stoica.

“Filmarea mi-a oferit un spatiu confortabil si sigur in care sa ma pot exprima. In “Taximetristi” este prima data cand am avut un rol de sine statator, iar faptul ca l-am avut ca partener pe actorul Alexandru Ion mi-a oferit incredere”, declara actorul Vlad Ionut Popescu.

Din distributia filmului mai fac fac parte Alexandru Ion (“Portretul luptatorului la tinerete”, “Las Fierb-inti”), Ronaldo Matsangos (“Hartia va fi albastra”, “Sieranevada”), Maria Popistasu (“Marti dupa Craciun”, “Intregalde”), Victoria Raileanu (“Vlad”), Monica Barladeanu (“Despre oameni si melci”, “Moartea domnului Lazarescu”, “Closer to the Moon”), Andi Vasluianu (“Sieranevada”, “Umbre”, “Despre oameni si melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu aparitii speciale sunt prezenti Adrian Nicolae (“Lumea e a mea”, “Mia isi rateaza razbunarea”) si rapperul Spike.

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investitii de film din Romania, alaturi de Tangaj Production si Avanpost Media. La fel ca in cazul piesei de teatru, scenariul filmului este semnat de Bog-dan Theodor Olteanu impreuna cu Adrian Nicolae.

“Taximetristi”, un film despre povestile lui Lica si Liviu, doi taximetristi prinsi in valtoarea vietii de noapte a Bucurestiului

In film calatorim prin Bucuresti impreuna cu Lica si Liviu, doi taximetristi care in cursul unei singure nopti se intersecteaza cu tot felul de clienti. Ar trebui sa fie o noapte obisnuita insa se dovedeste una plina de suspans. Prin masinile lor trec tineri care merg la party-uri, DJ, interlopi, prezentatori TV, etc. Toate aceste calatorii ajung sa aiba un impact neasteptat in viata lor. Lica, jucat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care stie cum e treaba cu viata, cu traficul, cu politica si cu incalzirea globala, el este soferul care da geamul jos si urla la masina de langa.

De cealalta parte, Rolando Matsangos, in rolul lui Liviu, este un taximetrist de conjunctura, care este permanent in cautarea unui job mai bun. Liviu te duce in tacere pana la destinatie si isi cere scuze daca vorbeste la telefon. Nu se supara cand nu mai ai bani de bacsis si te primeste in masina fara sa intrebe unde mergi sau fara sa-ti dicteze pretul de pornire.

Filmul “Taximetristi”

Premiera: 20 ianuarie 2023
Regizor: Bogdan Theodor Olteanu
Scenariu: Bogdan Theodor Olteanu si Adrian Nicolae

Distributia: Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistasu, Victoria Raileanu, Monica Barlade-anu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Madalina Stoica, Ana Maria Guran, Nicoleta Hancu, Carol Iones-cu, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Stefania Circu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboaca, Adrian Nicolae, Spike
Director de imagine: Marius Mihai Apopei
Scenografie si costume: Alexandra Panaite
Montaj: Tudor D. Popescu
Productia: Bold Film Studio alaturi de Tangaj Production si Avanpost Media
Distribuitor: Forum Film Romania