Cu astmul la control! La Baile Govora gasesti cel mai mare ajutor!

Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale copilăriei: până la 10% dintre copii pot suferi de ea. Cu toate acestea, astmul se poate dezvolta și la adulți, chiar și la bătrânețe. Este una dintre cele mai mari cauze de morbiditate și mortalitate din lume. Există dovezi că această boală a crescut în ultimii 20 de ani, în special în rândul copiilor.

Astmul este o afecțiune cronică, de natură inflamatorie, în care căile respiratorii se îngustează, de obicei reversibil, ca răspuns la anumiți stimuli. Ca urmare, apar simptomele specifice astmului: tuse, respirație șuierătoare, respirație îngreunată.

Astmul este complex și diferit pentru toată lumea. Dar când înțelegi cum te afectează această boală (sau pe cineva din familie) poți prelua controlul asupra sănătății tale.

De unde vine ajutorul?

În primul rând, de la natură! La 22 de km de Râmnicu Vâlcea, vei descoperi un mic colț de Rai: Băile Govora. Aceasta este una dintre cele mai bogate stațiuni din România și Europa în apele iodurate și bromurate de origine organică.

Apele și climatul de la Băile Govora aduc vindecarea

Stațiunea Băile Govora este cunoscută și pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor, care sunt unice în lume. Este singura stațiune din țară cu ape minerale ce au o compoziție chimică diferențiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonatate, sodice, calcice și magneziene. Apele minerale constituie factori naturali terapeutici folosiți în tratarea unei vaste palete de afecțiuni, folosite atât în cura externă, cât și pentru cura internă.

Pe lângă apele magice din zonă, un alt factor natural de cură îl constituie climatul continental cu influență mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperaturi fără valori extreme și ușoară încărcare cu polenuri.

Suficiente motive care transformă stațiunea Băile Govora în locul tău de vindecare, ameliorare și recuperare. În plus, aici vei găsi liniștea pe care o cauți și la care tânjești în agitația fiecărei zile.

O cură la Băile Govora te ajută pe plan respirator și O.R.L.

Aici vei găsi metode de vindecare și ameliorare pentru:

Afecțiuni respiratorii: bronșită cronică; traheobronșite; B.P.O.C.; emfizem pulmonar; status post-infecții respiratorii repetate; bronșiiectazii fără episoade hemoptoice; astm bronșic alergic, infecțios, infecțio-alergic; sechele post-pneumectorii (nu pentru tumori maligne). De asemenea, cura este recomandată persoanelor expuse la noxe respiratorii, și celor cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice. Totodată, la Băile Govora poți beneficia și de recuperare după boală.

O.R.L.: rinosinuzite cronice (catarale; alergice; hipertrofice; ozenoase); sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene.

Cine poate beneficia de tratament și ce facilități există?

De tratamentul oferit la Băile Govora pot beneficia atât copiii, cât și adulții. De altfel, tratamentul balnear acționează diferit asupra pacientului, în funcție de vârsta, stadiul bolii și nivelul de cooperare al fiecărei persoane. S-a constatat că cele mai bune rezultate sunt în cazul copiilor, deoarece nivelul de ameliorare, chiar de vindecare este de aproximativ de 80%-90%.

Bazele de tratament sunt modern utilate, având facilități pentru băi cu ape minerale iodate și sulfuroase, aplicații cu nămol cald, pneumoterapii, electroterapii, kinetoterapii, tratamente cu produse apicole etc. Există și un sanatoriu pentru boli reumatice și respiratorii pentru copii.

Beneficiul unui sejur într-o staţiune balneară, în cazul nostru, Băile Govora, constă de fapt în ruperea lanţului monoton al rutinei zilnice. În zona parcului şi a izvoarelor, aerul este puternic ionizat şi cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic, motiv pentru care se recomandă cura de teren în schema terapeutică.

De reținut: Întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuți și maseori.

Suferi de astm? Nu mai amâna, vino la tratament la Hotel Palace Băile Govora! Vei beneficia de 5 nopți de cazare cu demipensiune și examinare medicală de specialitate.

Extra Bonus: 5 terapii în loc de 3 de persoană, tratament gratuit pentru copiii cu vârsta până la 14 ani și, dacă achiziționezi 4 masaje terapeutice, vei primi în plus unul gratis.

Rezervări la palace@bailegovora.ro