Cu LINO LADA din gustari faci adevarate sarbatori

Cine poate să spună, sincer, fără să mintă, că poate trece indiferent pe lângă mirosul de covrigi calzi, abia scoși din cuptor?!

Poate că tocmai pentru că este irezistibil, a făcut ca acest produs să fie atât de consumat de toata lumea, copii, tineri și adulți. În drum spre sau de la școală, facultate ori servici. Este rapid, comod de mâncat și sățios. Bine, și gustos, desigur… Cei mai mulți dintre noi, dacă am aduna toți leii cheltuiți într-un an pe nelipsitul covrig, cel mai probabil că am ajunge la o sumă frumușică. Cu mac, susan sau semințe de floarea soarelui, cu sau fără sare. Și pentru că succesul lor a depășit așteptările celor care îi comercializează, au apărut la un moment dat și variantele dulci: cu stafide, măr, nucă sau ciocolată. Ce-ai zice dac ți-am propune să prepari chiar tu, acasă, niște delicioși covrigi umpluți cu crema tartinabilă LINO LADA și să îi mănânci nu pe fugă – așa cum ai obișnuit până acum – ci în tihnă, la micul dejun sau… la televizor? Sau să îi pui copilului tău, în ghiozdan, pentru pauza de dulce? Și chiar să îți iei și tu, la servici, ca să nu mai faci oprire în drum, să stai la rând și eventual să pierzi autobuzul sau metroul pentru că – nu-i așa?! – fără covrig nu poți pleca!

LINO LADA este o gamă de creme tartinabile cu adevărat delicioase! Și nu doar delicioase, ci și bogate în vitamine și minerale. Gama cuprinde cinci produse: LINO LADA Nougat, LINO LADA Lapte, LINO LADA Cocos, LINO LADA Duo și produsul Premium, standardul de aur, LINO LADA Gold. Toate cele cinci tipuri de creme sunt obținute din cele mai bune ingrediente – lapte integral 18%, cacao de calitate, alune de pădure și făină de nucă de cocos. LINO LADA nu este doar o simplă cremă, este un gust fabulos, inconfundabil, o abundență de energie, este desertul ideal pentru orice vârstă și la orice oră, fie că este folosit pentru umplerea clătitelor, întins pe biscuiți ori pâine prăjită sau pur și simplu mâncat cu lingura, direct din borcan. Dar dacă tot am „vorbit” despre covrigi umpluți cu ciocolată, de ce n-ar fi umpluți cu oricare dintre cremele LINO LADA? Alege-o pe cea preferată și hai să înveți să le dai covrigilor din comerț, clasă!

Ai nevoie de: pentru aluat – 500 gr făină și încă două linguri, 100 gr unt, 200 gr smântână, 100 gr zahăr, două ouă, un plic de drojdie uscată Dolcela, esență de rom; pentru umplutură – oricare dintre produsele LINO LADA; pentru  uns – un gălbenuș, două lingurițe de smântână, 120 gr zahăr, 60 ml apă.

Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului se amestecă bine untul moale (la temperatura camerei) cu smântâna, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente și se frământă. Acest aluat nu trebuie să se lipească de mâini. La nevoie se mai adaugă 1-2 linguri de făină. Se lasă aluatul la dospit circa două ore. Se presară făină pe blatul de lucru și se împarte aluatul în 12 părți, din care se formează bile. Fiecare bilă se întinde apoi sub formă de dreptunghi, se întinde cremă LINO LADA pe una din laturile mari după care se rulează. Atenție: închide bine capetele, pentru ca în timpul coacerii să nu iasă umplutura! Întinde puțin ruloul trăgând de capete și apoi răsucețte-l, după care unești capetele pentru a obține covrigul (un cerc).

Pune covrigii în tavă, pe hârtie de copt și lasă-i la loc cald timp de 15 minute. Unge-i cu smântâna amestecată cu gălbenuș și dă-i la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Până se coc pregătește siropul din apă și zahăr și lasă-l să dea în câteva clocote. După ce covrigii s-au copt (capătă o frumoasă culoare aurie), unge-i cu sirop folosind o pensulă din silicon. Vor avea un luciu care îi va face și mai apetisanți. Spune tu: nu sunt tentanți?!