Cum ar trebui sa iti protejezi parul de soare

Abia aștepți să te bucuri de zilele însorite? Ei bine, părul tău este mai puțin încântat. De ce? Este posibil să te confrunți cu vârfuri despicate, culoare mai ternă și păr degradat din cauza efectelor razelor soarelui.

Iată 3 sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să te bucuri de o podoabă capilară strălucitoare și plină de sănătate și pe timpul zilelor cu soare!

1. Ia o pauză de la instrumentele de styling

Soarele nu are milă când vine vorba de podoapa ta capilară. Astfel, părul este afectat de expunerea la soare, dar și de transpirația de la nivelul scalpului. Este recomandat să iei o pauză de la coafarea cu styler-ul tău favorit!  

Dacă te temi de fire rebele sau electrizate mizează pe o loțiune sau cremă cu efect de finisare.

Tame It de la Londa Professional este o loțiune pentru netezire care te ajută să ai un look impecabil. Atuurile sale? Micro-polimerii 3D-sculpt. Aceștia unesc șuvițele individuale, iar coafura capată un aspect neted și structurat.

2. Folosește un produs de îngrijire a părului cu factor SPF

Vara, atât tenul, cât și părul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Specialiștii recomandă folosirea unor produse de îngrijire (loțiune, spray-uri sau uleiuri) care îți protejează părul împotriva razelor.

Balsamul fără clătire pentru protecție împotriva razelor UV Sun Spark Leave-in Conditioning Lotion de la Londa Professional conține mandarine și ulei de macadamia, ingrediente ce protejează părul expus la soare. Mandarinele conțin beta-caroten care protejează împotriva arsurilor solare, au propietăți antioxidante, fiind deseori întâlnite și în tratamentele cosmetice pentru tenul sensibil și iritat.

Uleiul de macadamia conține cea mai mare cantitate de acizi grași monosaturați dintre toate uleiurile presate la rece. Bogat în vitaminele A1, B1, B2 și E, minerale și antioxidanți combate radicalii liberi, protejează celulele și contribuie la regenerarea lor rapidă.

3. Evită să te speli pe cap prea des

Dacă te speli prea des pe cap, există riscul ca părul tău să se usuce foarte mult. Atenție: vara trebuie să fii foarte atentă să nu te speli pe cap înainte de a merge la piscină sau la mare. De ce?  Pentru că șamponul înlătură uleiurile naturale ale șuvițelor tale, așa că acesta va fi mai repede afectat de substanțe precum clorul sau sarea din mare.

Prețuri recomandat Tame It de la Londa Professional: 55 RON
Preț recomandat UV Sun Spark Leave-in Conditioning Lotion de la Londa Professional: 40 RON