Diesel Primavara-Vara 2024 - Milan runway show

“Diesel adoră să petreacă, aşadar am invitat peste 7000 de oameni la rave-ul nostru gratuit, iar apoi pe toată lumea la week-end-ul nostru de festival de film gratuit. Colecţia este spiritul Diesel, democratică şi experimentală cu fiecare piesă. Cred în a trăi viaţa la maxim, că fiecare zi ar trebui să fie o petrecere.” Glenn Martens, director creativ Diesel.

Diesel pentru oameni – un mega show de modă în mijlocul unui rave de 8 ore, cu peste 7000 de invitaţi, cu 6000 de bilete pentru public, dintre care 1500 prioritare pentru studenţi. Impact, experimentare, plăcere, joacă: o colecţie pentru petrecere ca mod de a fi. Când noaptea s-a încheiat, show-ul nu s-a terminat: fundalul a fost un ecran imens, de 26 pe 16 metri. Tot week-end-ul, pe ecran au fost proiectate filme alese de Diesel, proiecţiile fiind gratuite pentru toată lumea.

Acesta este Diesel pentru care contează momentul prezent, cu accente adesea unice pentru fiecare piesă de îmbrăcăminte. O rochie mini transparentă are un strat din jerseu cusut, care a fost ars la întâmplare, ca şi când acest strat s-ar coji. Între timp, materialele sunt lipite, apoi distruse, precum apar în cazul unui tricou pentru bărbaţi, iar jeans-ii sunt lipiţi cu muselină, ca şi când ar fi încastraţi.

Efectul de distrugere sau învechire este augmentat prin imprimeurile interioare, precum piesele din denim devoré ce sunt printate din interior cu logoul roşu DIESEL. În altă parte, camuflajul ars este imprimat din interior; devoré denim jeans şi jachete croite sunt printate cu dungi, din interior; topurile-sutien accesorizate cu cristale, jeans-ii şi rochiile mini sunt imprimate pe interior cu flori. Se remarcă efectul distressed şi pe tricotajele jacquard indigo, pentru a seamăna cu denimul distrus. Au firele netăiate, părând ca nişte pânze de păianjen pe cardigane, topuri şi rochii.

Utilitatea este împinsă la maximum, cu topuri, pantaloni şi fuste cu fermoar, ce pot fi purtate separat sau unite prin fermoar. Ceea ce par a fi pantaloni cargo sunt doar buzunare cargo, ţinute împreună cu bretele. Genţile pentru curele devin piese de îmbrăcăminte, precum trei genţi pentru curele ce sunt unite pentru a deveni un top sau o fustă mini.

Pentru a sărbători festivalul gratuit de film, au fost printate postere ca şi când Diesel ar fi fost un studio de la Hollywood – sunt filme Diesel de acţiune, sci-fi, chiar şi filme cu trupe de fete. Anumite afişe au fost imprimate curat, pe tricouri, iar în alte cazuri, au părut panouri lipite, care s-au estompat din cauza ploii şi a soarelui, precum topurile, fustele şi rochiile din piele imprimată, tăiate cu laser.

Lenjeria intimă este totul pe topuri şi rochii transparente cu linii de cusături în loc de sutien sau tanga. Unele sunt încreţite, altele imită corpul, cu versiuni disponibile şi pe negru sau metalizate. Pentru început, liniile lenjeriei de corp apar în culori contrastante, dar apoi devin acelaşi ton, în cazul unei rochii din lurex auriu, ca o statuie-premiu de la Hollywood. Tuxedo-urile de covor roşu aproape dispar cu devoré.

Tocurile D-Vina Charm au imprimeuri cu afişe de film, în timp ce D-Woodstock au degetele curbate. Cizmele D-Cloud, cu înălţime până la coapse, sunt realizate din denim mulat, în timp ce bocancii pentru bărbaţi D-Hammer prezintă un Diesel D. Genţile sunt printate cu postere de film Diesel; genţile 1DR prezintă lanţuri metalice groase.

Show-ul a avut loc la Scalo Farini, sub paronajul Municipalităţii Milano.

CREDITE :
Creative Director: Glenn Martens
Styling: Ursina Gysi
Hair: Gary Gill
Make-up: Inge Grognard for @MACcosmetics
Set Design and Art Direction: Sayan Benbady
Original Soundtrack Composer: Senjan Jansen
VJ: Yusuke Murakami
Casting: Establishment NY
Beverage partner: Bulldog Gin

DESPRE DIESEL:
Diesel este o companie de lifestyle inovativă, internaţională, fondată de Renzo Rosso în 1978. Avându-şi rădăcinile în măiestria denimului şi evoluând la a fi un lider în premium fashion, Diesel reprezintă acum cu adevărat o alternativă la piaţa de lux consacrată.

Colecţiile brandului includ apparel, accesorii şi o gamă largă de colaborări de lifestyle: de la parfumuri, ceasuri şi bijuterii, la design interior şi proiecte imobiliare cu Diesel Living.

Descoperirea, susţinerea şi stimularea creativităţii sunt parte din AND-ul Diesel şi al companiei-mamă OTB, grupul internaţional de modă şi lux ce alimentează o varietate de branduri şi companii iconice globale.