Domeniile Prince Matei lanseaza Prince Matei recolta 2016, un vin de colectie, editie limitata, din terroir-ul din Dealu Mare

Domeniile Prince Matei anunță lansarea pe piață a recoltei 2016 Prince Matei, un vin tânăr, elegant și cu un potențial remarcabil de dezvoltare.  

După succesul obținut de Prince Matei eticheta 2013, 90 de puncte Decanter, a venit momentul ca recolta 2016 să-și înceapă drumul spre recunoaștere cu medalia de aur obținută la International Wine Contest Bucharest. Această recoltă este cu atât mai valoroasă pentru că vine după 2014 și 2015, ani în care din cauza condițiilor naturale nu s-a obținut un vin la standardele înalte ale cramei.

Prince Matei este un vin roşu, sec, cu o istorie de peste 20 de ani, un produs cu caracteristici unice la fiecare recoltă, obținut din cea mai bună selecție de struguri de la viile bătrâne de peste 40 de ani, de pe parcelele atent alese din Dealu Mare.

2016 se anunță o ediție specială, elegantă, ideal de inclus în colecțiile cunoscătorilor, cu un număr limitat de sticle, și care își va confirma și consolida valoarea și relevanța în anii următori.

Terroir și istorie
Făcut din cei mai buni struguri Merlot cultivați în cramă, la Zorești, Prince Matei este un reper pentru vinul de calitate și pentru regiunea pe care o reprezintă. Culesul manual și selecția exigentă realizată cu ajutorul tehnologiei de top, vinificarea atentă și maturarea în barrique și sticlă au transformat strugurii din via veche într-un vin cu caracter complex, care cere răbdare pentru a se dezvălui pe deplin.

„Fiecare lansare de recoltă pentru vinul fanion al cramei reprezintă o provocare și o bucurie. Suntem siguri că Prince Matei 2016 va convinge cunoscătorii de vinuri românești premium și că va ocupa un loc privilegiat în selecțiile colecționarilor”, a subliniat domnul Alin Lăzărescu, General Manager Via Viticola.

Un vin de colecție
La ce se pot aștepta consumatorii de la Prince Matei 2016 ne spune Horia Hasnaș– specialist în vinuri:
„Un vin de clasă, mai degrabă elegant decât puternic, cu specificitate, dar și cu o personalitate distinctă. Complexitatea aromatică este bazată în principal pe finețea parfumurilor, pentru că nici vișina, nici pruna, nici ciocolata, nici ierburile și nici condimentele nu țin neapărat să iasă în față, ba chiar, amabile, lasă loc și unor elegante note balsamice să încânte gustul. Cu siguranță, însă, în câțiva ani lucrurile se vor schimba. În foarte bine, pentru că singurul lucru care ne poate deranja la Prince Matei 2016 este tinerețea. Prince Matei ne-a obișnuit cu ideea că își arată adevărata valoare pe la vreo 10 ani de la recoltă.”

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 80 de hectare de pământ  care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.

www.domeniileprincematei.com