Style tips Garderoba Capsula® by Mariana Romanica

Piese multifuncționale pentru integrarea în ținute festive și nu numai

De Sărbători, ne dorim întotdeauna să ne simțim speciale, iar conotațiile simbolice pe care ne dorim să le reflecte ținutele noastre își pun amprenta asupra alegerilor noastre vestimentare mai mult decât oricând. Dar dincolo de mesajul pe care ne dorim să-l transmitem celor din jur și de felul în care hainele ne fac să ne simțim, este important să eficientizăm și bugetul. Garderoba Capsulă® se pliază pe toate aceaste nevoi și oferă soluții versatile pentru un look festiv alcătuit din piese multifuncționale ce pot fi integrate ulterior și în alte ținute.

Catifeaua – “țesătura-vedetă” a colecției de Sărbători
Ca de obicei, culorile versatile și croiurile clasice se regăsesc reinterpretate în manieră multifuncțională în colecția Garderoba Capsulă® by Mariana Romanică. Piese iconice precum cardiganul tip sacou, topul cu două feţe, body-ul petrecut, atât în varianta cu mânecă, dar și fără manecă, pantalonii evazaţi, fusta conică, rochia petrecută, toate au în comun cuvintele cheie de pe buzele tuturor femeilor:  sunt sexy, comode, versatile, ușor de purtat și emană o eleganță indemodabilă.

Țesătura-vedetă este în mod cert catifeaua, ale cărei atuuri sunt: nota festivă inconfundabilă, dar și potențialul stilizărilor diverse, potrivite pentru toate tipurile de petrecere, fie că ne alegem look-ul pentru masa festivă în familie, de Crăciun, fie că ne conturăm ținuta pentru noaptea de Revelion, fie că le vom reintegra în ținute viitoare, în viața cotidiană.

Sunt haine care pot fi purtate chiar și în contexte mai puțin festive. De exemplu, piese din catifea precum topul cu două feţe sau cardiganul tip sacou pot fi cu uşurinţă purtate cu jeans, cu piese de bază şi stilizate pentru look-uri casual sau potrivite pentru job, și după ce se încheie sezonul festiv.

Garderoba Capsulă® – multifuncționalitatea este cheia
De la un look foarte elegant, cu accesorizare prin bijuterii preţioase, la un look sexy de petrecere sau stilul lounge wear pentru sărbători petrecute acasă, colecția se bazează pe nevoia consumatorului de a investi inteligent, astăzi mai accentuată decât oricând.  

”Dacă până acum obișnuiam să cumpărăm ținute noi, atât pentru Crăciun cât și pentru Revelion, în contextul socio-economic actual tot mai multe femei nu mai văd utilitatea unei astfel de achiziții. Astfel, ediția Garderoba Capsulă® pentru Sărbători se focusează pe elemente care arată festiv purtate împreună, însă au valoare stilistică separată în garderoba dedicată pentru restul anului, ca piese de sine stătătoare în vestimentația de zi cu zi. Hainele cu texturi prețioase sau imprimeuri deosebite nu mai sunt de mult considerate a fi exclusiv << de petrecere >>. Look-urile actuale integrează accente prețioase și în vestimentația de zi cu zi. Mult mai important este simbolismul ținutelor și strategia vestimentară pe care o adoptăm în devoalarea propriei identități în toate aceste contexte.” a punctat Mariana Romanică, consultant de imagine și stil.

Versatilitatea și multifuncționalitatea devin semnătura hainelor Garderoba Capsulă®, promotorul soluţiilor stilistice care aduc satisfacție estetică, fără să sacrifice bugetul, spaţiul disponibil pentru depozitare sau utilitatea reală a unei garderobe inteligente.

Principiile Garderobei Capsulă®

Pentru ca o garderobă capsulă să funcţioneze, este necesar să respecte trei reguli principale:

1.Coordonare cromatică – culorile hainelor trebuie să fie coordonate atât între ele, dar şi cu paleta de culori potrivită femeii care le poartă, ținând cont de tonul pielii ei, de culoarea ochilor și de culoarea părului.

2.Croieli complementare  – croielile hainelor trebuie să fie toate potrivite aceleiaşi tipologii de corp, pentru a flata silueta celei care le poartă, indiferent de modul în care sunt asociate în ţinute

3.Stil vestimentar – conturarea unui stil vestimentar anume, reprezentativ pentru identitatea stilistică a femeii căreia îi este dedicat. Acesta trebuie să corespundă cu stilul de viață, activităţile, valorile, personalitatea şi nevoile purtătoatei. Astfel, dincolo de a urmări  doar aspectul vizual plăcut, hainele trebuie să reprezinte persoana care le poartă, devenind o extensie a ADN-ului stilistic al fiecăreia.

***
Mariana Romanică este consultant de imagine și stil din 2011 când a obținut atestarea Fashion Image Consulting, Business Image & Ethiquette, Global Image & Life Coaching la Fashion UpToDate Academy Milano, cu specializare pe Analiza Cromatică, Forma Corpului, Edit Garderobă, Personal Shopping, Styling Personal.

În cei 10 ani de experiență a obținut numeroase ceritificări: Fashion Design, Croitorie şi Construcţie Tipar la Institutul de Modă, Make-up Artist, Hair Styling, Eyebrows Design și specializări: Fashion Styling, Personal Branding la Dalles Go, este Formator, Consilier Dezvoltare Personală și Fizionomie Face Keys.

 

Style tips Garderoba Capsula by Mariana Romanica

 

Style tips Garderoba Capsula by Mariana Romanica

 

Style tips Garderoba Capsula by Mariana Romanica

 

Style tips Garderoba Capsula by Mariana Romanica

 

Style tips Garderoba Capsula by Mariana Romanica