"Drumul spre libertate - Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne" - povestea veritabila a Ducelui si Ducesei de Sussex

„O carte esentiala pentru cei care vor sa afle povestea cuplului Harry si Meghan.” TheCut.com

Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie si Carolyn Durand este unul dintre cele mai vandute titluri ale editurii Publisol. Aparut in anul 2021, volumul poate fi achizitionat de pe publisol.ro la un pret special de 29,99 lei.

„Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne” este o biografie neoficiala a Ducelui si Ducesei de Sussex, Harry si Meghan. Cartea ne introduce in viata celor doi protagonisti, incepand cu primele intalniri romantice si incheind cu perioada in care au decis sa mearga pe calea libertatii – la distanta de indatoririle si constrangerile pe care le presupunea traiul la varful Casei Regale.

Volumul este scris de doi jurnalisti cu acces privilegiat la Curte. Carolyn Durand si Omid Scobie au reusit sa surprinda, in epica lor biografie, viata cuplului princiar, dincolo de luminile reflectoarelor.

„Eu si Carolyn am urmarit indeaproape activitatea Familiei Regale cu mult inainte ca Meghan sa se alature „Firmei”, cum este numita uneori. Ani la rand am calatorit prin lume cu William, Kate si Harry. Din Singapore in Insulele Solomon, din Lesotho in India, din SUA in Noua Zeelanda. Am impartit aceleasi avioane si aceleasi itinerarii ametitoare cu acesti tineri membri ai Familiei Regale. Intotdeauna am comparat calatoriile cu ei cu excursiile sau cu taberele scolare, cand esti inghesuit in autocare mari si faci pe revoltatul pentru a obtine cele mai bune camere de hotel. Exista, deopotriva, si un soi de camaraderie, nu doar cu reporterii,personalul si ofterii de securitate, ci si cu membrii Familiei Regale. ”Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

Volumul se bazeaza pe mai bine de doi ani de relatari si reda perioada cuprinsa intre anii 2016 si 2020. Evenimentele descrise sunt inspirate din sute de ore de discutii si interviuri cu mai mult de o suta de surse, precum si din momentele in care cei doi autori i-au insotit, i-au observat si au interactionat cu Ducele si Ducesa de Sussex in timpul evenimentelor lor regale oficiale si neoficiale.

Cartea ne prezinta, dincolo de titlurile tabloide si de articolele din presa, o familie care incearca sa se bucure de casnicie si sa gestioneze cu demnitate problemele mai mici sau mai mari cu care se confrunta, implicandu-se totodata si in nenumarate proiecte caritabile sau ecologiste.

„Eu si Carolyn am stiut mereu ca Harry visa la o viata departe de zidurile Palatului, dar in timpul calatoriilor cu Printul, mai ales in zonele rurale, am observat ca dorinta lui de a fi conectat la viata oamenilor obisnuiti era insotita, adesea, de un fel de tristete. Desi era imposibil, el isi dorea sa intre in legatura cu localnicii, dincolo de constrangerile impuse de protocol si de agitatia pe care o crea prezenta lui printre ei.”Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

Plin de marturii ale apropiatilor cuplului regal, volumul reuseste rara performanta de a povesti odiseea unei Familii Regale moderne si tinere pe care, fara contributia autorilor, n-am fi cunoscut-o decat din relatarile rau-voitoare ale presei de scandal.

Cei doi autori relateaza in carte si despre relatia dintre sotii Sussex si Printul William si sotia sa, Kate, care s-a deteriorat atat de mult incat cele doua cupluri abia vorbeau. Omid Scobie si Carolyn Durand, sustine ca cuplurile au vorbit cu greu in timpul unei logodne de la Westminster Abbey, pe fondul consecintelor deciziei Sussex de a se retrage din familia regala.

„Da, eu si Carolyn am fost martori la multe probleme private si publice pe care Harry si Meghan le-au avut in primii doi ani de casatorie. Totusi, acesta nu era finalul cartii pe care amandoi asteptam sa o scriem sau pe care cuplul se astepta sa o traiasca. In general, niciunui membru al Familiei Regale britanice nu-i este permis oficial sa autorizeze o biografie. Totusi, eu si Carolyn am reusit sa obtinem acces extins la persoanele foarte apropiate de cuplu: prieteni, consilieri de incredere, curteni cu vechime si oameni care fac parte din cercul intern al Familiei Sussex. De asemenea, i-am insotit pe Harry si pe Meghan la sute de intalniri, calatorii de serviciu si tururi, din Irlanda pana in Tonga, totul in incercarea de a crea o imagine intima si realista a unui cuplu regal cu adevarat modern, care a ramas credincios propriilor credinte, fie ca a fost laudat sau criticat. ”Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

„Lectura obligatorie pentru orice admirator al Familiei Regale.” BuzzFeed.com

Omid Scobie este un scriitor stabilit in Londra, editor pentru Harper’s Bazaar, colaborator la ABC News, moderator al talkshow-ului Good Morning America si gazda popularului podcast de pe ABC, „The Heir Pod”. Scobie a devenit o voce cu autoritate in prezentarea vietilor si proiectelor caritabile ale membrilor mai tineri ai Familiei Regale.

Carolyn Durand este producator si scriitor. A petrecut aproape doua decenii lucrand in Londra, avand stranse legaturi cu oficialitati de la Palatul Buckingham, Palatul Kensington si Clarence House, participand totodata si la tot felul de evenimente internationale de maxima importanta. In acea perioada, ea a realizat mai multe interviuri cu membri ai Casei Regale britanice, inclusiv cu Printul Harry. Contribuie la „O, The Oprah Magazine”, la „Elle Magazine” si la alte companii de stiri americane si britanice.

Cartea Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie si Carolyn Durand are 352 pagini + 16 pagini cu fotografii color si poate fi cumparata de pe site-ul www.publisol.ro la un pret promotional de 29,99 lei. Cartea este disponibila de asemenea si in magazinele online si librariile din toata tara.