Editura DPH: Investitie de 200.000 euro in portofoliul de carti de Craciun. Top 10 cele mai cautate carti

60% dintre parinti includ cititul in activitatile zilnice, iar 80% prefera cartile de povesti, arata un sondaj recent al editurii Didactica Publishing House*.

Perioada vacantei de iarna nu face exceptie, astfel cartile interactive, supradimensionate, alaturi de cele semnate de autori romani consacrati se numara printre titlurile bestseller ale lunii decembrie. Editura a pregatit pentru Craciun un portofoliu de peste 50 de titluri, cu o investitie de 200.000 euro. Aproape o treime din aceasta investitie a fost indreptata catre carti-eveniment, interactive, cu un format atipic, in editie limitata.

Peste 90% dintre parinti considera cartile foarte importante pentru dezvoltarea cognitiva si emotionala a copiilor, de aceea mai mult de jumatate le includ in activitatile zilnice, arata datele editurii Didactica Publishing House. Peste 80% dintre acestia achizitioneaza carti de povesti, acestea fiind si parte din cadourile de Craciun. In acest context, portofoliul de sezon al editurii DPH contine peste 50 de titluri cu tematica de Craciun si un numar similar de carti, jocuri si activitati de iarna.

O aparitie editoriala unica pe piata din Romania, Povestea Craciunului este unul dintre titlurile emblematice ale iernii. Tiparita in doar 2.500 de exemplare, cele 140 de pagini reprezinta un cadou-complet, ce include, pe langa povesti clasice si date istorice, zeci de ilustratii vintage, jocuri, activitati, magneti, stickere, felicitari, idei pentru redactarea scrisorii perfecte pentru Mos Craciun si nu numai.

Perioada marcata de sarbatori si vacanta este una foarte intensa pentru piata de carte si, in general, pe piata exista o efervescenta generala legata de cadouri. Prin alegerea titlurilor noi din portofoliul dedicat Craciunului ne-am dorit sa oferim cititorilor mici si mari o experienta de familie, carti de colectie, care sa ramana in biblioteca ani la rand, a explicat Florentina Ion, fondator editura Didactica Publishing House.

Top 10 cele mai populare carti de Craciun
Peste 20% din portofoliul cartilor de sezon este reprezentat de aparitii editoriale noi, cum ar fi Marea carte cu jocuri de Craciun sau titluri semnate de autori romani, cum ar fi Pernuta speriata si teribila intalnire cu Mos Craciun, de Diana Tivu. Desi au intrat in oferta in luna noiembrie, acestea au intrat deja in topul vanzarilor, alaturi de bestsellere din anii trecuti – carti cu continut interactiv, atipic, dedicat familiei.

1.Craciunul perfect al Emei: O carte plina de globuri, aventuri si iubire – Ioana Chicet- Macoveiciuc
2.Viata si aventurile lui Mos Craciun – L. Frank Baum
3.Pernuta speriata si teribila intalnire cu Mos Craciun – Diana Tivu
4.Craciun cu postasul vesel – Janet si Allan Ahlberg
5.CuMinte de Craciun: Cadouri surpriza pentru Ema și Eric – Ioana Chicet-Macoveiciuc
6.Scrisori de Craciun de la Felix – Annette Langen
7.Tilda Soricela – un miracol de Craciun – Andreas H. Schmachtl
8.Tifi Papadie saveaza Craciunul familiei – Andreas H. Schmachtl
9.Mesajul pasarilor catre inimile copiilor – Feridun Oral
10.Aventuri de iarna cu Max – Christian Tielmann

Editura DPH are o abordare editoriala centrata pe educatia copilului, atat din punct de vedere cognitiv, cat si emotional. Obiectivul nostru este de a aduce constant in portofoliu titluri si materiale inovative, inclusiv carti interactive, care sa atraga copilul spre lectura intr-o maniera ludica. Iar de Craciun oferta de carte a fost astfel gandita incat sa-i inspiram pe cititori sa daruiasca mai departe cunoastere, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
 
Proiect de incurajare a lecturii
Continuand demersurile de promovare a lecturii, in luna decembrie Editura Didactica Publishing House reia si proiectul #PovestileCraciunului, in cadrul caruia, zilnic, pana in Ajunul Craciunului, la ora 17.00, copiii sunt invitati sa urmareasca o poveste sau sa participe la o activitate cu tematica de sezon. Acestea vor putea fi urmarite pe pagina de Facebook a editurii, unde vor fi puse in scena de actori ai teatrelor Ion Creanga si Excelsior, animatorii Blue Party, autori din portofoliul editurii si cunoscuti creatori de continut, promotori ai educatiei prin metode alternative.

Proiectul face parte din strategia noastra de a contribui activ la dezvoltarea unei relatii apropiate intre copii si universul cartilor, facilitand astfel invatarea prin joc si dezvoltarea unor abilitati esentiale din sfera inteligentei emotionale. Cu atat mai mult acum, in perioada Craciunului, consideram ca un moment de poveste reprezinta o pauza binevenita si un moment de conectare pentru intreaga familie, a precizat Florentina Ion, fondator si CEO Didactica Publishing House.

Despre Editura Didactica Publishing House
Editura Didactica Publishing House detine un portofoliu de carte si jocuri cu adresabilitate din primele luni de viata. Cu o experienta de peste 17 ani pe piata educationala din Romania, Editura Didactica Publishing House a livrat pana acum peste 15 milioane de carti, jocuri, reviste si resurse educative. In total, portofoliul editurii numara peste 2.000 de titluri.

La finalul lui 2020, in noul context educational, Editura Didactica Publishing House a lansat o platforma digitala cu pachete de jocuri si activitati, adaptate curriculumului national. Intr-o prima etapa, acestea cuprind materiale educationale dedicate clasei pregatitoare si elevilor din clasele I – III, realizate in parteneriat cu Edustudio Helsinki.

De asemenea, Editura DPH  isi doreste sã ofere sprijin cadrelor didactice in desfãsurarea activitãtii lor si, in acelasi timp, sã propunã solutii, oferite de specialistii din domeniu, pentru a transforma procesul educational intr-o experientã plãcutã atat pentru copii, cat si pentru educatori, invatatori si profesori.   

*Sondaj realizat online, in perioada septembrie – noiembrie 2021, pe un esantion de 1332 de parinti si 434 de cadre didactice.