Expozitia "George Enescu si Casa Regala a Romaniei" poate fi vazuta la Bucuresti Mall

Între 9 mai și 9 august, primul centru comercial modern din România le pune la dispoziție clienților săi expoziția “George Enescu și Casa Regală a României”, în cadrul căreia pot vedea  facsimile ale unor documente celebre, de la „Hymn Jubilar” de George Enescu până la fotografii cu celebrul muzician și membrii Casei Regale și dedicații adresate lui de Carmen Sylva.

București Mall, un centru comercial care susține activ artele, aduce în atenția clienților săi expoziția “George Enescu și Casa Regală a României”, curatoriată de Cristina Andrei (manager al Muzeului Naţional „George Enescu”). Vernisajul a avut loc pe 9 mai și a coincis cu un recital al Grupului Vocal Canticum, dirijat de Răzvan Rădos. Totodată, pe 1 iunie, tot în incinta mall-ului, doritorii vor putea asculta corul de copii Kanticum.

Vizitatorii expoziției vor putea vedea facsimile ale unor documente celebre, ce atestă relația dintre cunoscutul compozitor și Casa Regală a României: ziarul “Curentul” din 2 noiembrie 1941 (“M.S. Regele decorează pe maestrul George Enescu”), fotografii cu muzicianul, Regele Mihai, Regele Ferdinand, Regina Maria și cu Maria Cantacuzino-Enescu, dar și scrisori adresate de Enescu lui Carol al II-lea, precum și pagini din corespondența dintre Regina Elisabeta și compozitor, plus o telegramă trimisă lui de către Carmen Sylva.

Pe lângă articolele din presa vremii – interviuri cu Enescu apărute în “Rampa”, “Lupta”, “Flacăra”, “Steagul”, “Femeia şi căminul” și “Adevărul” -, vizitatorii expoziției vor putea vedea imagini cu diplomele și  decorațiile acordate muzicianului de Casa Regală a României (Medalia Jubiliară Carol I, Coroana României în grad de Comandor, Steaua României în grad de Comandor), cu pagini de manuscris, inclusiv “Aubade – trio de coarde” şi “Aubade – cvartet de coarde” (1902), dedicate aniversării a 30 de ani de căsătorie a cuplului regal.