Fa cunostinta cu Diathlete la ASCOTID Trail Race Targu Mures!

Gavin Griffiths este un tânăr atlet ultra-maratonist londonez. La vârsta de 8 ani a fost diagnosticat cu diabet. Prin activitatea sportivă intensă, vrea să arate că diabetul nu îl poate opri în a obține ce își dorește. Nu întâmplător este supranumit și Diathlete.

Printre cele mai mai realizări este faptul că a alergat o distanță egală cu lungimea Marii Britanii. Adică 30 de mile (48 km) în fiecare zi, timp de 30 de zile. Ceea ce înseamnă mai mult de 30 de maratoane în 30 de zile. Și nu se va opri aici!

Gavin va participa la ASCOTID Trail Race Târgu Mureș, pe 24 mai. Mai mult, Gavin va aduce la competiție torța Jocurilor Olimpice, din 2012.

Iată mesajul lui video pentru români, din care veți afla care sunt principalele provocări ale unui copil și ale unui tânăr cu diabet, dar și cum această afecțiune cronică l-a motivat să obțină performanțe.

ASCOTID Trail Race este organizat de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș și are scopul de a încuraja activitatea sportivă, importantă atât pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2, cât și pentru un management mai bun al bolii în cazul persoanelor cu diabet.

Competiția este structurată pe trei probe: semimaraton (21 km), cross (9 km) și cursa de copii (1,7 km).  

Informații detaliate despre eveniment și modalitate de înscriere sunt disponibile pe www.trailrace.ascotid.ro