Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023: peste 750 de ore donate de 73 de jurati pentru selectarea directorilor de scoala care transforma real educatia din Romania

Peste 70 de experți din business și educație au răspuns invitației AVE (Asociația pentru Valori în Educație) de a participa la selectarea directorilor de școală care, prin proiectele derulate, transformă școlile și comunitățile din care fac parte.

De șapte ani, AVE identifică și premiază directorii din liceele, școlile și grădinițele publice și private din România care fac diferența, în cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului. Anul acesta, lideri din business care reprezintă cei mai mari angajatori din România, reprezentanți ai ONG-urilor cu expertiză în educație, elevi, directori de școală câștigători ai edițiilor anterioare, jurnaliști, dar și reprezentanți din partea Ministerului Educației au acceptat să se implice în procesul de jurizare, timpul alocat fiind de peste 750 de ore.

„La AVE, suntem conștienți de rolul strategic și esențial pe care un director de școală îl are în întreaga comunitate. Gala Premiilor pentru Directorii Anului are tocmai acest scop, de a recunoaște și aprecia la scenă deschisă efortul depus de niște oameni cu reale abilități de leadership care, prin viziune și dedicare, inspiră generațiile de elevi să iubească școala, iar pe colegi să vadă că se poate, să încerce, chiar și cu resurse puține, și să fie cât mai buni. Acesta este și motivul pentru care etapa de jurizare este un proces complex, dar și un moment important în parcursul de selectare a directorilor de școală câștigători”, spune Radu Manolescu, Managing Partner K.M. Trust Group și co-fondator și președinte al AVE România.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului sunt realizate în mai multe etape și au o abordare complexă și riguroasă. Comisiile de jurizare alocate fiecărei categorii de premiu (Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse și Directorul Anului) sunt formate din minimum șapte membri, în acest fel, evaluarea aplicațiilor formulate de directori acoperă unghiuri complementare de expertiză.

Pentru fiecare categorie, sunt urmărite criterii diferite de eligibilitate. Astfel, pentru Inovare, sunt căutați liderii care gândesc altfel, găsesc soluții inovatoare, abordează într-un mod cu totul diferit o problemă cronică a școlii pe care o coordonează. La categoria Antreprenoriat, sunt premiați directorii ale căror inițiative demonstrează eficiență antreprenorială în situații în care resursele nu sunt suficiente, iar la Egalitate de Șanse directorii care reușesc să aducă mai aproape de școală elevii vulnerabili din comunitățile lor. Marele premiu va fi acordat acelui director de școală care va surprinde prin calități de leadership excepționale, viziune și rezultate remarcabile care fac o diferență pentru copii.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment unic în România, care aduce în atenția publică poveștile de succes ale liderilor educaționali din școlile din România. Anul acesta, peste 200 de directori din aproape toate județele țării au aplicat pentru unul dintre cele patru premii la categoriile Inovare, Egalitate de Șanse, Antreprenoriat, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023.

Pentru că ne dorim ca directorii de școală câștigători să fie susținuți în continuare în procesul de transformare, fiecare dintre ei va primi câte un premiu în valoare de 3.500 de euro, dar și un loc în Programul de Transformare a Școlilor din România, lansat în această toamnă de AVE.

A șaptea ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului se va desfășura pe 9 octombrie, la Ateneul Român.

****

Despre Asociația pentru Valori în Educație
Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.