Grupul de retail cu capital 100% romanesc, Various Brands si GRID, anunta rezultatele financiare obtinute in anul 2022 si dezvaluie planurile ambitioase pentru 2023

Various Brands si GRID, grupul de retail cu capital 100% romanesc, evidentiaza rezultatele financiare obtinute in anul 2022 si dezvaluie planurile ambitioase pentru anul acesta. Cele doua branduri au inregistrat progrese in anul precedent si isi propun sa continue pe aceasta traiectorie si in anul 2023.

Cu o crestere procentuala de aproximativ 53% fata de anul 2021, cifra de afaceri totala a companiei a inregistrat o ascensiune semnificativa. Comparativ cu anul 2021, cand cifra de afaceri totala a fost de 26 milioane de euro (22 milioane euro cifra de afacere neta), in 2022 aceasta a insumat 40 milioane de euro (33,7 milioane euro cifra de afacere neta).

Pe langa rezultatele pozitive din perioada post-pandemica, retailerul a avut si o extindere semnificativa a retelei de magazine. La finalul anului 2021, grupul Various Brands si GRID opera un total de 40 de magazine.

„Cu bucurie anuntam ca in 2022 am ajuns la 44 de magazine, ceea ce demonstreaza o crestere constanta si o dorinta puternica de a raspunde cerintelor tot mai exigente ale clientilor nostri. Aceasta extindere a retelei de magazine a inclus inaugurarea unui magazin Various Brands in Satu Mare, deschiderea a trei magazine noi GRID in orasele Brasov, Cluj si Constanta si relocarea magazinului concept Various Brands din Craiova. In plus, chiar la final de 2021, am reusit sa deschidem si primul magazin din afara tarii, in Bulgaria, marca GRID. Suntem dedicati sa oferim clientilor nostri o experienta de shopping inedita si sa dezvoltam reteaua de magazine in mod sustenabil. De asemenea, suntem constienti si de importanta relatiilor cu partenerii nostri. Ei sunt o componenta esentiala in cresterea si notorietatea afacerii noastre. Din acest motiv, ne straduim in mod constant sa consolidam si sa extindem colaborarea cu brandurile preferate de publicul nostru.”, declara co-ownerul Nicolae Popa.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor, in permanenta schimbare, si pentru a se mentine in fruntea pietei, retailerul a investit in 2022, aproximativ 800.000 euro in deschiderea noilor locatii si imbunatatirea magazinelor actuale ale ambelor branduri-uri, GRID si Various Brands, plus suma de 200.000 de euro in automatizarea si digitalizarea proceselor din magazine, atat pentru a atinge noi standarde de imagine si inovatie, cat si de a mentine si dezvolta relația cu partenerii-furnizori.

In 2023, Various Brands si GRID isi propun sa continue pe acest trend ascendent si sa-si consolideze pozitia pe piata de retail. „Planurile noastre includ extinderea retelei de magazine cu minimum 4 noi locatii in Romania, in orase cheie, astfel incat sa fim mai aproape de clienti. În același timp, ne propunem să dezvoltăm rețeaua de magazine cu 4-5 locații Various Brands și GRID, în Bulgaria și să pătrundem și pe alte piețe internaționale, în vederea extinderii notorietății ambelor branduri”, sustine, Bogdan Nania, co-owner.

Pentru anul 2023, un alt obiectiv-cheie de business consta in continuarea digitalizarii proceselor din magazinele Various Brands si GRID, precum si alinierea platformelor online various-brands.ro si grid-sport.ro, la noile tehnologii din domeniu. Scopul final este acela de a oferi consumatorilor o experienta de cumparare mai usoara si mai accesibila atat pe desktop, cat si pe dispozitivele mobile. Astfel, retailerul tinteste spre inovatie si eficienta in activitate, facilitand interactiunea clientilor existenti si potentiali, cu produsele de sport si sportswear comercializate.

Various Brands si GRID continua sa se afirme in industria de retail prin invatarea din experientele trecute si focusare asupra viitorului atat pe plan national, cat si pe pietele conexe targetate.

Despre Various Brands:
Various Brands este un concept multibrand prezent pe piata inca din anul 2007. Cu o abordare strategica, orientata spre nevoile clientului si investitii constante in retail, Various Brands a crescut rapid intr-o retea nationala, prezenta acum in 21 orase cu 27 de magazine. In prezent, Various Brands este cea mai mare retea de magazine sport cu capital 100% Romanesc.

Despre GRID:
GRID este un nou concept multibrand prezent pe piata din 2018, cu primul magazin deschis in Pitesti. Noul concept a luat nastere din dorinta de a veni in intampinarea pasionatilor de noile trenduri stradale si celor care vor sa se remarce printr-un stil vestimentar aflat sub amprenta originalitatii. GRID este noul limbaj in materie de streetwear si a ajuns rapid in topul preferintelor publicului tanar. Succesul a condus inevitabil la deschiderea altor 16 magazine in Romania si in Bulgaria. In prezent, GRID reprezinta cea mai mare retea de sneaker stores cu capital 100% romanesc.