Hagag Development Europe adauga o noua investitie in portofoliul de active: Compania a achizitionat recent o noua cladire localizata in zona Piata Universitatii

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe își continuă planurile ambițioase de extindere pe plan local și adaugă noi investiții în portofoliul de proprietăți prin achiziția unei clădiri de birouri situată pe strada Vasile Lascar numărul 5-7, la 400 de metri distanță de KM 0 al Bucureștiului.

Imobilul se desfășoară la sol pe o suprafață care depășește 1.000 de metri pătrați și afișează peste 6.000 de metri pătrați construiți de spații de birouri, dispuși pe șapte nivele.

„Această nouă tranzacție nu consolidează doar prezența noastră în România ca investitor pe termen lung și dezvoltator activ de proprietăți imobiliare, ci reiterează, în același timp, promisiunea Hagag Development Europe de a contribui la regenerarea și modernizarea zonelor centrale prin reconversia clădirilor vechi, cu valoare istorică, culturală și de patrimoniu. Mă bucur să văd cum, odată cu fiecare investiție pe care o adăugăm în portofoliu, viziunea noastră pentru București prinde din ce în ce mai mult contur.”, a declarat Yitzhak Hagag, co-fondator și acţionar Hagag Development Europe.

Istoricul clădirii datează de mai bine de 75 de ani, iar proiectul se bucură de toate facilitățile care derivă din amplasamentul privilegiat. Mai mult decât atât, zona Vasile Lascăr este recunoscută drept unul dintre cartierele reprezentative ale capitalei, relevante atât pentru identitatea istorică a capitalei, cât și pentru cea culturală.

În ultimele trei decenii, Bucureștiul s-a confruntat cu un dezinteres notabil în ceea ce privește conservarea patrimoniului arhitectural din zonele istorice. Fie că discutăm despre demolarea sau neglijarea mai multor construcții remarcabile, peisajul urban din centrul orașului s-a deteriorat într-un ritm accelerat.

„Proprietatea noastră din strada Vasile Lascăr 5-7 nu este clasificată ca monument istoric, însă acest aspect nu o face mai puțin valoroasă. Parcela pe care este edificată și împrejurimile sale sunt arii protejate, iar investiția pe care o planificăm aici cu siguranță că va aduce plusvaloare întregului cartier. Mai mult, am convingerea fermă că oricare vom decide că va fi destinaţia finală a viitorului proiect, acesta va avea un impact semnificativ asupra imaginii de ansamblu a zonei de centru a Bucureștiului.”, a adăugat Yitzhak Hagag.

Despre HAGAG Development Europe
Hagag Development Europe este un investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte din domeniul rezidențial, comercial și hotelier din România, listat la Bursa de Valori din Tel Aviv. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zone premium ale Bucureștiului și este singurul jucător de pe piața locală care plasează investiții semnificative în dezvoltarea segmentului de nișă al regenerării urbane prin reconversia clădirilor vechi, istorice, cu prezență arhitecturală unică.