Hope and Homes for Children Romania inaugureaza doua noi case familiale la Pomarla, in judetul Botosani

• Valoarea investițiilor Hope and Homes for Children în construcția celor două case destinate copiilor aflați în sistemul de protecție se ridică la peste 500.000 de euro;

• În casele familiale se mută copii care provin din Centrul de plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla.

Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a două case familiale construite în județul Botoșani de Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani. Se pune astfel lacătul pe poarta Centrului de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla, județul Botoșani, copiii mutându-se în case ce le permit o viață apropiată de normalitate.

Cele două case vor găzdui fiecare câte 12 copii, 10 dintre ei fiind cu nevoi educaționale speciale. Pentru ei, Acasă va însemna o casă călduroasă cu un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi și 2 grupuri sanitare. Casele au fost construite pe terenuri puse la dispoziție de Consiliul Județean Botoșani, procesul de închidere a Centrului de Plasament ”Dumbrava Minunată” fiind inițiat în anul 2018.

„Toate casele familiale construite de Hope and Homes for Children le oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Astfel, copiii se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă”, declară Robert Ion – Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România. „Mulțumim partenerului strategic JYSK România, care a făcut posibilă mobilarea celor două case, Consiliului Județean Botoșani și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani pentru toată susținerea de care am beneficiat în cadrul procesului de dezinstituționalizare în județ ”, mai adaugă Robert Ion.

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a început în anul 2009, odată cu planurile de închidere a două instituții de tip vechi: Centrul de Plasament ”Sfântul Spiridon”, care găzduia 100 de copii și tineri cu nevoi speciale cu vârste între 2 și 18 ani, închis în 2013 și Centrul de Plasament ”Elena Doamna”, cu 35 de copii tipici, cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani, închis în 2015. În același timp, în toți anii de parteneriat, specialiștii Hope and Homes for Children s-au implicat în susținerea copiilor vulnerabili și reformarea sistemului de protecție la nivel local prin programele de formare a profesioniștilor din sistemul de protecție, prevenire a separării copilului de familie și integrare socio-profesională.

Despre Hope and Homes for Children România

Din 1998 și până în prezent, Fundația a contribuit la închiderea a 65 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate). Prin eforturile Hope and Homes for Children și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 121 de case familiale, cu peste 7.000 de copii scoși din orfelinate și 1800 reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.hopeandhomes.ro