Morning Glory Morning Glory - Investim in Juniory

Zeci de copii din medii defavorizate vor fi sprijiniti de Rock FM cu fonduri pentru prevenirea abandonului scolar

Zeci de copii care provin din medii defavorizate, cu varsta intre trei si sase ani, vor fi sprijiniti de Rock FM pentru a-si continua educatia, in cadrul campaniei emisiunii Morning Glory cu Razvan Exarhu „Investim in Juniory”. Majoritatea copiilor locuiesc in cartierul Ferentari din Bucuresti, acolo unde participa in fiecare weekend la Gradinita de Sambata, un program de prevenire a abandonului scolar al Asociatiei Casa Buna.

“Ne simtim foarte bine cand facem fapte bune, de fapt, alaturi de audientele pe care le facem si care cresc continuu, asta e o rasplata la fel de valoroasa pentru noi cei care ne trezim in fiecare dimineata la 5 fara un sfert. Suntem, fireste si mandri sa fim parte a acestui proiect generos prin care facem ceva concret pentru acei copii care se nasc cu inegalitate de sanse. Altfel spus, Morning Glory, Morning Glory, E mandri-realizatory / Si e fericiti ca poate / Sa ajute juniory. Mai facem, ca ne place” declara Razvan Exarhu, realizatorul emisiunii Morning Glory, Rock FM.

Concret pana pe 28 februarie 2023, o colectie de tricouri imprimate cu expresii si rime deja celebre ale emisiunii Morning Glory de la Rock FM, sunt disponibile exclusiv in magazinele Auchan. Orice produs achizitionat in cadrul campaniei va reprezenta o donatie de 15% din pretul sau catre Asociatia Casa Buna. Produsele din campania „Morning Glory, Morning Glory, Investim in Juniory” includ o colectie tricouri unisex, cu un design inedit si sunt inscriptionate cu mesaje unice, inspirate din emisiune si glumele lui Razvan Exarhu cum ar fi: „Morning Glory, Morning Glory, Stau pe spate muncitorii” sau „Morning Glory, Morning Glory, Se ineaca pestisorii”. Disponibile in toate hipermarketurile Auchan tricourile sunt listate la pretul de 60 de lei.

Initiat acum patru ani, programul Gradinita de Sambata al Asociatiei Casa buna a sprijinit prevenirea abandonului scolar pentru zeci de copii. In toata aceasta perioada au fost livrate 400 de ore de activitati extrascolare si 500 de ore de activitati educationale. Programul Gradinita de Sambata beneficiaza de sprijinul a peste 40 de voluntari. Tahir, un baietel de sase ani, este unul dintre copiii care au facut parte din programul asociatiei, acum fiind la clasa pregatitoare, avand rezultate bune la scoala.

Aproximativ 30,000 de elevi abandoneaza scoala in fiecare an, majoritatea fiind baieti

Conform rapoartelor oficiale despre starea invatamantului preuniversitar si universitar in anul 2019-2020, publicate de Ministerul Educatiei, cea mai mare rata de abandon scolar este la inceputul si la finalul ciclului de invatamant, la clasele pregatitoare si a V-a, in ciclurile primar si gimnazial, iar cel mai intens fenomen de abandon scolar este in mediul rural, unde peste 23% dintre elevii intrati in scoala acum 8 ani abandonasera scoala pana la terminarea gimnaziului.

35,3 mii de elevi din ciclurile primar si gimnazial au abandonat scoala in anul scolar 2018-2019, potrivit raportului pentru anul 2020. Cu un an inainte, numarul elevilor care au abandonat era de 28 de mii, la fel si cu un an inaintea acestuia. De regula abandoneaza mai mult baietii decat fetele, dar anul trecut a avut loc o crestere similara a abandonului la ambele categorii.

Abandonul scolar genereaza somaj, excluziune sociala, saracie si probleme de sanatate. Sunt multe motive care pot explica de ce unii tineri renunta prea devreme la studii: probleme personale sau familiale, dificultati de invatare sau o situatie socio-economica precara, potrivit Comisiei Europene. Alti factori importanti sunt functionarea sistemului de invatamant, atmosfera din scoli si relatiile dintre profesori si elevi. Efectele abandonului scolar se resimt pe termen lung asupra evolutiei societatii si cresterii economice. Cei care au parasit timpuriu scoala au tendinta sa participe mai putin la procesul democratic si sunt cetateni mai putin activi. Abandonul scolar afecteaza si procesul de inovare si crestere, pentru ca aceasta se bazeaza pe forta de munca competenta in intreaga economie, nu doar pe cea din sectoarele de inalta tehnologie.