Incepe a treia editie Art In Progress by DIPLOMA si The Institute. 9 artisti tineri din tara si din strainatate expun la Spatiul The Institute din Combinatul Fondului Plastic

– Intre 9 iunie si 2 iulie 2022, la Combinatul Fondului Plastic, in spatiul The Institute, are loc cea de-a treia editie Art In Progress, expozitie multidisciplinara care aduce in exclusivitate in fata publicului continut de data recenta, realizat de artisti si artiste tinere.

– Art In Progress_3 este rezultatul viziunii curatoriale a Danielei Custrin, castigatoare a call-ului de proiecte deschis de The Institute la inceputul acestui an si dedicat curatorilor la inceput de drum.

– Cu suportul echipei DIPLOMA, Daniela Custrin aduce impreuna la Bucuresti 9 artiste si artisti multidisciplinari locali si internationali.

– Conceptul expozitiei este ‘’Velcro Adorables”, o propunere speculativa a sentimentelor contradictorii pe care le putem avea in fata anumitor obiecte sau experiente vizuale. Vernisajul are loc pe data de 9 iunie si este inclus in circuitul #doijoi, o initiativa colaborativa care promoveaza un circuit al expozitiilor de arta din Bucuresti.

Expozitia Art In Progress – Velcro Adorables face cunostinta publicului larg cu 9 artisti/e si grupari artistice din domenii foarte diverse, reunite de curatoarea Daniela Custrin, absolventa a Facultatii de Litere si a Masteratului la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, in prezent asistenta curatoare la Galeria Suprainfinit, dar si parte din proiectul Specula Magazine. Daniela este castigatoarea call-ului deschis de The Institute pentru curatorii la inceput de drum si a fost selectata pentru a-si transforma viziunea artistica in realitate, cu ajutorul echipei DIPLOMA.

„Expozitia Velcro Adorables porneste de la noile categorii estetice propuse de savanta feminista Sianne Ngai (<<cute>>, <<adorable>>, <<interesting>>), care se opun sensurilor binare pozitiv/ negativ si care ne ajuta sa procesam si sa comunicam abundenta de imagini, tendintele de comodificare, dar si experienta estetica si emotionala in raport cu ele. De aici, selectia de lucrari a venit intuitiv – am ales lucrari care propun intr-un fel sau altul coduri vizuale internet flarf sau cute, insa care se folosesc de o estetica cuprinzatoare pentru a aduce in discutie deseori idei sugestive, nuantate afectiv. Multe lucrari vorbesc despre spatiul vulnerabil domestic, nostalgie, stadii ale anxietatii, fata glossy a capitalismului sau interiorizarea stangaciei”, a punctat Daniela Custrin.

Expozitia reuneste lucrari de pictura, fotografie, sculptura, grafica, foto-video, alaturi de instalatii performative. Acestea sunt realizate de 9 artisti/e  locali si internationali, parte din noua generatie de creatori. Cei mai multi au un background multicultural si studiaza si lucreaza atat in Romania, cat si in strainatate. Numele care vor expune la Art In Progress_3 sunt: Ana Balan, Matei Dumitriu, Luca Florian, Adela Giurgiu, Ludic Collective, Claudia Moraru, Miruna Nica, Alexandra Satmari si Teodora Tanase.

Art In Progress este un concept umbrela pentru expozitii multidisciplinare, ce aduce impreuna continut artistic recent, creat in ultimii 5 ani, de catre artisti emergenti din domenii diferite:  de la pictura la sculptura, foto-video, grafica, arta textila, fashion, ceramica, design si arhitectura. Art In Progress este un demers DIPLOMA si reprezinta o initiativa prin care The Institute isi propune sa aduca mai aproape de publicul larg arta, creatiile si lucrarile noii generatii de creatori romani, pe tot parcursul anului si prin formarea unei comunitati reprezentative in acest sens.

„Prin Art In Progress, luam constant pulsul noii generatii de artisti si ramanem in contact cu ceea ce arta si creativitatea au mai relevant si mai proaspat in acest moment. Ma bucur sa-i incurajam, sa-i sustinem si sa-i aducem in fata publicului larg, in contextul in care o tot mai mare parte dintre tinerii artisti romani ajung sa fie recunoscuti si apreciati mai intai in afara. Avem nevoie de contexte in care sa-i vedem si sa-i admiram si aici, iar Art In Progress este unul dintre ele”, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute.

Expozitia va putea fi vizitata gratuit intre 9 iunie si 2 iulie la Spatiul The Institute, din Combinatul Fondului Plastic (Strada Baiculesti 29, Bucuresti), de marti pana vineri intre orele 16:00 si 20:00 si sambata intre 12:00 si 20:00.

Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Sustinut de: Art Property Development si Art Property City
Partener: Combinat.ro
Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile si Nopti, The Woman, Teen Press

Despre The Institute

The Institute  promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de peste 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societatii Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro si initiator al ASAP Romania.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei sale de clienti o retea unica vest, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.