Incepe Dracula Film Festival. Argumente pentru o experienta... fantastica

Dupa 10 ani de crestere organica in consistenta a experientei oferite iubitorilor de Fantasy, cea pur cinematografica fiind completata progresiv cu expozitii de arta, lansari de carte sau ateliere de benzi desenate, Dracula Film Festival isi propune sa faca un pas mai departe si sa reaminteasca publicului de toate varstele, intre 25 şi 29 octombrie, faptul ca „Fantezia nu se limiteaza la vrajitori si la baghetele lor caraghioase. E vorba de a privi lumea din noi perspective.”, dupa cum sublinia celebrul scriitor Terry Pratchett in discursul de acceptare a medaliei Carnegie.

Cu peste 3000 de productii din aproape 140 de tari inscrise in diversele competitii ale Dracula Film Festival in 2023, cu proiectii de filme recompensate cu premii prestigioase sau prezentate in premiera mondiala, festivalul international de film fantastic de la Braşov, ramane, evident, centrat pe aceasta forma dinamica de storytelling, dar aspiratia sa de a deveni un epicentru autumnal al consumatorilor de Pop culture capata pregnanta prin largirea in mod semnificativ a ariei de acoperire experientiala.

Una dintre noutatile de la editia din 2023 Dracula Film Festival o reprezinta Dracula Fantasy Con, eveniment care se va desfasura intre 27 – 29 octombrie si aduce la un loc variate reprezentari ale fanteziei, de la carti si romane grafice de gen pana la jocuri video si boardgames, si care incurajeaza interactiunea si dialogul, atat prin intermediul seriei intalnirile Pop Culture, dar si a numeroaselor evenimente inedite programate in cadrul sau.

Complementar talk-urilor din Fantasy Con, programul de panel-uri are insa o anvergura mai ampla prin conferintele publice din Congresul International Dracula, Children of the Night, sustinute de catre cei mai importanti experti universitari de pe glob in domeniul „Gothic and Vampire Studies”, iar teme precum How the Sublime in Gothic Literature Influence Otherkin Identities sau A Pathology of the Un-Dead: Maladies of the Modern Vampire se pot constitui in pretexte de dezbatere realmente interesante.

Sigur insa ca tot dialogurile legate de film raman cele mai suculente si, dincolo de Q&A-urile cu realizatorii unora dintre filmele proiectate, de neratat de catre cinefili sunt intalnirile live cu legendarii cineasti Enzo G. Castellari si Sergio Martino, ambii invitati de onoare ai festivalului.

Pentru ca un eveniment Pop culture nu ar fi complet fara muzica, Dracula Film Festival are programate doua cine-concerte de exceptie, care omagiaza clasicele Dracula (1931) si, respectiv, Faust (1926), prin aportul creativ a doi muzicieni de factura foarte diferita: Massimo Zamboni, unul dintre parintii Punk-ului şi Alternative-Rock-ului italian, si Murcof, reputatul artist mexican de muzica electronica.

Ca sa parafram titlul asteptatei avanpremiere din deschiderea festivalului, Five Nights at Freddy’s, la Dracula Film Festival se anunta cinci zile si nopţi… fantastice!

A XI-a editie a festivalului international de film fantastic de la Brasov, Dracula Film Festival, va avea loc in perioada 25-29 octombrie.

Programul proiectiilor si cel al activitatilor din Dracula Film Festival, inclusiv programul Dracula Fantasy Con sunt disponibile pe www.draculafilm.ro

Bilete au fost puse in vanzare pe www.biletebrasov.ro
Rasfoieste aici revista oficiala a festivalului, in format digital!
Dracula Film Festival este un proiect al Asociatiei Culturale Fanzin si este finantat de Primaria Municipiului Brasov.

Un eveniment sustinut de Kiss FM si Zile si Nopti.
Parteneri institutionali: Institutul Italian de Cultura Bucuresti, Cinema Astra, Cinema Modern, Centrul Cultural Apollonia, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Castelul Bran.
Sponsori: Ape minerale Zizin, Ford Brasov, ASUS prin Republic of Gamers, BookCity, Romarg, Smart PC, Party Sound, Tricksters Club, Editura UP, Hobby Custom, Allview Romania, Wacom.
Cu sprijinul: RoImage 2000, Intercom Film, CAY Film si Mercenar Lab.

Partener culinar: Sergiana Poiana Marului.
Masina oficiala a festivalului: Ford Brasov
FB: www.facebook.com/DraculaFilmFestival
Afisul festivalului este realizat de LAMISSOL

Parteneri media: Iqads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Bookhub, Happ.ro, Vice, Mindcraft Stories, AARC, Cinefan, filme-carti.ro, Movienews, BizBrasov, Romania Journal, Nine O Clock.