Ingredient potrivit, bucatar iscusit

Stii momentul acela cand nu ai chef sa gatesti, dar totusi vrei sa mananci ceva buuuun, preparat in casa?

Sau cand va strangeti, in sfarsit, cu totii la masa dar nu mai ai energie sa stai in bucatarie dupa o zi plina la munca? Unde mai pui ca atunci cand faci lucrurile pe fuga, nici nu iti ies preparatele bine: parca garnitura nu are gust, carnea e fada si nimeni nu iti lauda talentul gastronomic.
 
Atat lipsa ingredientelor potrivite, cat si calitatea acestora sau atentia la detalii pot pune in dificultate o gospodina iscusita sau un chef, dar mai ales pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului. Ca in orice activitate, in primele incercari este important sa ai un ajutor care sa iti dea un imbold sau care sa fie alaturi de tine si sa iti confere incredere. Nu-i asa ca ar fi bine daca ar exista un ingredient-minune care sa dea mancarii aroma pe care ti-o doresti? Partea excelenta este ca chiar exista si a facut istorie de cand s-a “nascut”, adica in 1959. Vedeta noastra culinara este Vegeta, baza de mancaruri care adauga savoare preparatelor tale. Este ajutorul tau atunci cand vrei sa gatesti bunataturi ca la mama acasa!

Ingredientele atent selectionate te vor ajuta sa gatesti cu succes atat retetele clasice, cat si moderne. Combinatia potrivita dintre legumele uscate si condimentele care intra in componenta unei pungi Vegeta iti ofera garantia ca poti experimenta in bucatarie, dand frau liber imaginatiei. Carne, legume, paste, mancaruri cu sos sau supe – adauga o singura lingura de Vegeta si vei scoate preparatul din anonimat!

Pentru ca vine toamna si temperaturile mai scazute ne dau deja fiori, chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka Romania, iti recomanda o reteta delicioasa si super-usor de gatit, care se serveste calda: Supa crema de conopida.

Ai nevoie de:
-500 g conopida
-200 g praz
-1 legatura de patrunjel
-100 g morcovi
-100 ml smantana
-2 lingurite de amidon
-1 lingura Vegeta clasic
-20 g unt
-nucsoara rasa

Taie conopida, morcovul si prazul in bucati si pune-le la fiert in apa sarata. Lasa-le sa fiarba timp de 15 minute, iar la final adauga patrunjelul. Scurge legumele si mixeaza-le, adaugand putina supa calda (din apa in care au fiert legumele). Adauga la legumele mixate aproximativ 700ml supa, Vegeta, nucsoara, unt si lasa-le pe foc pentru scurt timp. Amesteca smantana si amidonul, adauga-le in supa si mai lasa-le sa se patrunda pentru putin timp.

Gata, acum ai o supa sanatoasa, plina de vitamine si nutrienti cu care sa te incalzesti in zilele reci!
 
Concluzia zilei: indiferent ca iti place sau nu sa gatesti, mancarurile tale vor avea un gust mai bun de fiecare data cand adaugi acest ingredient minune, care de peste 50 ani a cucerit toate bucatariile din lume. Bon apetit!