Ingredientul Secret de la Electrolux in luna aprilie: oul

Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux continua seria The Secret Ingredient, impartasind sfaturi simple care sa te ajute sa realizezi la tine acasa feluri de mancare la standardele unui restaurant. Pentru luna aprilie, Electrolux a ales oul.

„De multe ori neglijat, oul este un ingredient-cheie in bucatarie, prezent in foarte multe preparate, pentru ca este versatil si sanatos deopotriva. Astfel, acesta reprezinta o buna optiune de mic-dejun, poate fi integrat in retete de aperitiv, feluri principale sau deserturi. Noi am pregatit o serie de informatii si de retete, pregatite folosing gama de plite incorporabile si cuptoarele cu abur de la Electrolux, care sa puna in valoare ingredientul secret al lunii aprilie.”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

Cu aproape 100 de ani de experienta culinara, realizand aparatura profesionala pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continua Ingredientul Secret – o platforma creata cu scopul de a extinde posibilitatile culinare in bucatariile casnice. Aceasta platforma furnizeaza indicii lunare, sfaturi si tehnici stranse in colaborare cu chefi de top, dar si cu bloggeri culinari. Oul, ingredientul secret al acestei luni, da oricarui preparat rumenit la cuptor consistenta moale si pufoasa si aduce numai beneficii pentru sanatate.

Ingredientul secret – Oul

Ouale sunt adevarate resurse de proteine, pline de nutrienti si reprezinta solutia rapida pentru un mic-dejun sanatos, fara a exagera din punct de vedere caloric. Iata cateva curiozitati si beneficii ale acestui ingredient.

Prospetimea oului poate fi determinata dupa culoarea si consistenta albusului si galbenusului. Un albus tulbure indica faptul ca oul este foarte proaspat, unul transparent inseamna ca are o anumita vechime, iar cel cu nuante de roz indica faptul ca oul este vechi si nu trebuie consumat.

Pentru a vedea daca un ou este fiert, il poti roti. Daca oul se invarte cu usurinta, atunci el este bine facut. Daca are o viteza mica la rotire, atunci el nu este fiert in totalitate. Este recomandat ca oul sa fie consumat moale sau posat, pentru ca atunci i se pastreaza toti nutrientii si toate proprietatile.

Recomandarea medicilor este sa consumi 3-4 oua pe saptamana, deoarece ultimele studii au aratat ca oul poate stimula ficatul sa produca o cantiate mai mare de colesterol endogen, bun pentru organism.

Cuptoarele cu abur si plitele cu inductie de la Electrolux te vor ajuta sa dai un plus de savoare fiecarui preparat pe baza de ou, indiferent ca este vorba despre o simpla omleta sau chiar un burger cu ou posat.

Pentru mai multe informatii, infograficul despre ou, care contine si reteta, poate fi descarcat de AICI.

Platforma Electrolux Ingredientul Secret

Electrolux alege lunar un Ingredient Secret avand ca sursa unul dintre chefii parteneri sau bloggeri culinari. Pe canalul YouTube Romania sunt disponibile o serie de filme, iar infograficul insotitor pentru fiecare ingredient al lunii poate fi printat si inramat, pentru a lumina orice bucatarie.