Iubitorii de sport din domeniul justitiei alearga pentru Asociatia Zi de Bine la prima editie a maratonului "Legal Half Marathon"

Asociația Zi de Bine îi încurajează pe toți iubitorii de mișcare să facă o faptă bună prin sport

Pe 10 octombrie 2021 are loc prima ediție a maratonului „Legal Half Marathon”, o competiție sportivă organizată de lumea justiției din România. Sub sloganul „Echilibru, în mișcare”, organizatorii și-au propus să adune participanți din domeniul justiției dar și iubitorii de sport, pentru un scop comun, susținerea de cauze umanitare dedicate copiilor și tinerilor aflați în situații vulnerabile. Astfel, participanții vor alerga și pentru cauza „Loc de Bine”, un proiect al Asociației Zi de Bine, în cadrul căruia au fost construite 3 camere de audiere pentru minori, la tribunalele din Vâlcea, Vrancea și Constanța.

Competiția cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ștafetă, cursa de 10,5 km, și cursa populară de 3 km, organizate pentru cele două categorii principale de alergători: a profesiilor juridice și categoria open, destinată tuturor celor interesați.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, îi încurajează pe toți iubitorii de mișcare să facă o faptă bună prin sport. Alăturându-se competiției, participanții au ocazia de a susține copii din medii defavorizate, familii care se confruntă cu sărăcia sau pentru ca tinerii diagnosticați cu autism să fie integrați în societate.

Maratonul are loc duminică, 10 octombrie 2021, începând cu ora 9:00, iar startul va fi din fața Tribunalului București.  Printre invitații speciali se numără și Marius Urzică, multiplu campion mondial și european la gimnastică și campion olimpic.

Toate detaliile despre condițiile de participare, dar și despre cauzele susținute, pot fi găsite pe pagina dedicată evenimentului www.legalrun.ro.

„Doar în anul 2020, peste 2000 de copii au fost victime în dosarele trimise în judecată de procurori. Prin ochii copilului, audierea reprezintă un nou episod traumatinzant, care îl obligă să retrăiască o experiență cel puțin dureroasă. Așa că la începutul anului am construit, alături de Ministerul Public, trei camere de audiere în cadrul a trei parchete de pe lângă tribunale din România: Constanța, Vâlcea și Vrancea. Încă de la lansarea Asociației Zi de Bine primesc des întrebarea, <Eu cum pot să ajut?>. Ei bine, Legal Half Maraton reprezintă o ocazie foarte bună pentru a oferi ajutor celor care se află în situații vulnerabile. Așadar, vă așteptăm pe 10 octombrie, într-un număr cât mai mare, să ne fiți alături”, a declarat Melania Medeleanu, co-fondatoarea Asociației Zi de BINE.

„Loc de Bine” este un spaţiu amenajat specific pentru copii, cu elemente și materiale de sprijin care să îi ajute să își spună povestea. Totodată, reprezintă și o metodă științifică de interviu realizat de oameni pregătiți, în încăperi special create pentru copii.

Sub sloganul „Echilibru, în mișcare”, primul concurs de alergare dedicat profesiilor juridice, este organizat de ACS Elite Running și Asociația EOS D’ART, în parteneriat cu Baroul București, Primăria Municipiului București, cu sprijinul RO CLUB MARATON.

O parte din fondurile strânse în urma înscrierilor și donațiile vor fi direcționate către proiecte dedicate tinerilor și copiilor aflați în situații vulnerabile.

De asemenea, alte metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite aici: www.zidebine.ro/doneaza.

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.