Masa de Craciun se prepara cu ce-i mai bun: Vegeta Condimente

Miroase a sărbătoare în aer, miroase a Crăciun care se apropie, filă cu filă ruptă din calendar.

Se fac planuri. Se fac liste. Se concep meniuri. Ne gândim și cântărim dacă bucatele de pe masa festivă să fie cele tradiționale, ca în fiecare an, sau dacă să încercăm ceva mai rafinat, mai neașteptat. Sau, și mai bine, să le combinăm ori să le reinterpretăm.

Piftie de porc în fiecare an? Ei bine, poate că anul acesta vrem să încercăm piftia de pui sau de curcan. Un preparat mai ușor și mai blând cu stomacul, cu o savoare diferită, dar la prepararea căruia va fi folosită, ca întotdeauna, pentru gustul său intens și ingredientele de calitate, Vegeta Universal. Este o bază pentru mâncăruri devenită autoritate absolută pe piața adaosurilor universale pentru mâncare, o combinație de legume deshidratate și condimente devenită foarte populară, care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Adaugă o lingură de Vegeta Universal în vasul în care fierbe carnea de pui sau de curcan și vei vedea că aceasta poate face diferența.

Ești dintre cei pentru care, de Crăciun, totul se învârtește în jurul cărnii de porc? Și nu concepi să-ți lipsească cel mai iubit preparat, respectiv cârnații? Îți propunem ca anul acesta să îi faci chiar tu, pentru că lucrurile sunt mai simple decât te aștepți. Și satisfacția de a avea pe masă cârnați făcuți de tine, nu se compară cu nimic. Iar Vegeta are cele mai bune condimente, pe care le vei folosi după bunul plac și potrivit gusturilor tale, în proporțiile dorite.

Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc, 500 g slănină, două căpățâni de usturoi, sare (după gust), Vegeta Piper negru măcinat (după gust), trei lingurițe de Vegeta Boia de ardei iute sau Vegeta Boia de ardei dulce, trei lingurițe de cimbru uscat, 200 ml supă de oase, membrane de porc pentru cârnați. Dacă preferi un gust aparte, te sfătuim să folosești Vegeta Boia de ardei dulce afumata.

Mod de preparare
Carnea de porc și slănina se toacă la mașină și se pun într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul (zdrobit bine de tot, până devina o pastă) și supa de oase. Cu mâinile curate, se frământă foarte bine compoziția, pentru a fi omogenă iar toate ingredientele să fie uniform distribuite în pasta de carne.

Membranele pentru cârnați vor trebui și ele să fie bine curățate (atât pe interior cât și pe exterior) prin frecare cu sare și apoi clătire în mai multe rânduri de apă. După ce au fost curățate cu sare și spălate, se vor mai ține pentru circa 10 minute în apă călduță cu oțet, după care se vor clăti din nou, fiind pregătite pentru umplere.

Cârnații se umplu folosind dispozitivul special creat în acest scop și atașat mașinii de tocat carne. Din loc în loc se vor răsuci, pentru a obține lungimea dorită a cârnaților. La capete se închid fie prin înnodarea membranei lăsate neumplută în exact acest scop, fie cu sfoară alimentară. Cârnații se pun la uscat, într-un loc răcorors, pentru cel puțin 48 de ore. Ulterior, se pot afuma sau congela.

Orice alte mâncăruri ați avea în plan să pregătiți, Vegeta este și ea pregătită! Cu Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc (la plic sau la doză), Vegeta Natur Condimente pentru ceafă de porc, Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar (plic și la doză), Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu (la plic sau la doză), Vegeta Natur Condimente pentru pește și Vegeta Natur Condimente pentru cartofi (la plic sau la doză).