Medalii de Aur si Argint pentru compania Beciul Domnesc, la doua prestigioase concursuri internationale: Gilbert & Gaillard si Concours Mondial du Bruxelles - Rosé Wine Session

Compania Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România, având o expertiză de peste 70 de ani în producția vinurilor și vinarsurilor.

Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viță de vie nobilă, amplasate strategic în podgorii renumite precum Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Calitatea vinurilor companiei Beciul Domnesc a fost recunoscută de către specialiști din întreaga lume și premiată la competiții naționale și internaționale.

În luna martie a acestui an, compania Beciul Domnesc a obținut 8 medalii de aur și una de argint la competiția internațională Gilbert & Gaillard și o medalie de aur la Concours Mondial du Bruxelles – Rosé Wine Session.

Gilbert & Gaillard este unul dintre ghidurile cheie ale vinurilor din Franța de mai bine de două decenii. Au fost publicate până acum peste 50 de ediții ale ghidului, cele mai recente ediții fiind în franceză, engleză, chineză și japoneză. Toate vinurile evaluate de echipa Gilbert & Gaillard sunt degustate în orb și notate pe o scară de 100 de puncte, populară la nivel internațional. Mai multe informații despre publicațiile lor sunt disponibile pe site-ul gilbertgaillard.com.

Din cele 10 vinuri ce au fost înscrise pentru prima dată în cadrul competiției, vinurile care au obținut premii sunt:
– Aur – Sceptrus Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră & Merlot
– Aur – Sceptrus Rose Pinot Noir & Cabernet Sauvignon 2021
– Aur – Sceptrus Chardonnay Fume 2020
– Aur – Beciul Domnesc Grand Reserve Fetească Negră
– Aur – Beciul Domnesc Grand Reserve Tămâioasă Românească dulce 2018
– Aur – Beciul Domnesc Fetească Regală demisec
– Aur – Beciul Domnesc Rhein Riesling demisec
– Aur – Sigillum Moldaviae Busuioacă de Bohotin demidulce
– Argint – Beciul Domnesc Grand Reserve Chardonnay 2019

Concours Mondial du Bruxelles este un reper global pentru competiția de vinuri. Independența, standardele stricte și procedurile de degustare au transformat competiția în unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de acest gen.

La ediția din acest an a concursului internațional Concours Mondial du Bruxelles – Rosé Wine Session, în secțiunea dedicată vinurilor rosé au fost înscrise peste 1.000 de vinuri din întreaga lume. Din rândul vinurilor participante, doar 23 de vinuri originare din țări diferite au primit medalii. În rândul celor 23 de vinuri premiate s-a aflat și vinul sec din componența brandului Rosé Verité, un Cabernet Sauvignon din recolta anului 2021, care a fost premiat cu medalia de aur.

„Rezultatele obținute în cadrul acestor competiții ne bucură și validează efortul întregii noastre echipe. În același timp, acestea ne provoacă și responsabilizează să continuăm să muncim chiar mai mult decât am făcut-o până acum. Aceste premii sunt dedicate consumatorilor noștri și întregii echipe Beciul Domnesc, care a investit mult timp şi efort în dezvoltarea unui portofoliu de calitate, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile.”, – Luchi Georgescu, Preşedinte Beciul Domnesc.

* * *
Despre COMPANIA BECIUL DOMNESC
 
Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.

Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.