EVA conserve de ton invioreaza un meniu monoton

Dacă arunci o privire peste diversele variante de diete, fie că au ca scop scăderea ponderală, fie că sunt concepute pentru persoanele care suferă de o anumită afecțiune sau pur și simplu încurajează o alimentație sănătoasă, peștele este nelipsit.

Asta pentru că este o sursă bună de proteine și are un conținut de acizi grași necesari unei bune funcționări a organismului. Specii de pești sunt diverse, însă tonul a câștigat un loc important printre preferințele consumatorilor pentru că este gustos, versatil (poate fi folosit în mai multe moduri decât cele tradiționale, respectiv prăjit sau la cuptor) și nu are oase. Acesta din urmă fiind un argument care cântărește foarte mult. Știind toate aceste lucruri, EVA are în portofoliul său o gamă variată de conserve de ton: EVA Ton întreg în ulei vegetal, EVA Ton întreg în ulei de măsline, EVA Ton întreg în suc propriu, EVA Ton mărunțit în ulei vegetal sau EVA Pate de ton. Acestea nu au numai avantajul de a fi gustoase și sănătoase, dar și pe acela că ele constituie o masă rapidă, ceea ce își dorește orice persoană care are prea puțin timp liber la dispoziție sau se află într-o călătorie.

EVA Pateu de Ton poate fi foarte ușor și rapid consumat sub formă de sandvișuri sau tartine (alături de unt, măsline, ridichi, castraveți murați, salată verde etc), ori ca ingredient în salate (cu porumb, quinoa, cous-cous, paste, cartofi etc). Și mai potrivite pentru salate sunt conservele EVA de ton în ulei vegetal, ulei de măsline sau suc propriu, fie că este vorba de ton bucăți sau ton mărunțit. Iar pentru cei care au totuși puțin timp pentru a prepara ceva care să impresioneze la cină sau să-și uimească musafirii, recomandăm o plăcintă cu ton care vă garantăm că va face senzație!

Ai nevoie de: 300 g făină albă, 150 g unt, 400 ml chefir, două ouă, două conserve EVA Ton întreg în ulei de măsline, una sau două legături de ceapă verde, un plic de praf de copt, două linguri de ulei de măsline, o linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper alb.

Cum se prepară
Se spală ceapa verde, se toacă mărunt și se pune în tigaie la călit cu puțin ulei, timp de 2-3 minute. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă tonul din conservă, scurs de ulei. Se potrivește gustul de sare și piper, se amestecă bine și se lasă să se răcească.

Separat se prepară aluatul. Într-o cratiță se pune untul la topit și se lasă să se răcorească. După ce s-a răcorit se adaugă chefirul, ouăle și o linguriță de sare și se amestecă bine cu telul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă făina în care a fost încorporat praful de copt și se amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe.

Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Peste aceasta se pune umplutura din ton și ceapă și se distribuie uniform, apoi se pune și deasupra restul de aluat și se nivelează.

Se dă tava la cuptorul încins la 180-200 de grade pentru 40 de minute sau până când plăcinta se rumenește. Se taie și se servește după ce s-a răcit.