Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

GLE – autentic, impunător și de încredere, un autoturism potrivit pentru orice drum.
GLE Coupé – dinamic, sportiv și agil, acest autoturism este rezultatul unei combinații de succes între un SUV și un coupé.
GLC – activ, distinct și versatil, un autoturism experiementat pentru orice situație.

Mercedes-Benz prezintă noua gamă de SUV-uri prin intermediul a trei modele lansate în 2015: GLE, GLE Coupé și GLC, alături de GLA și Clasa G, ultimele două fiind deja binecunoscute publicului. Adresându-se diferitelor tipuri de clienți prin intermediul unor trăsături unice, noile autoturisme au în comun tehnologia de top, dinamismul și designul atractiv. GLE¸ GLE Coupé și GLC sunt capabile de performanțe dinamice de excepție pe orice drum și impresionează prin caracteristici definitorii.

Noului GLE Coupé, disponibil deja pentru clienții din România încă din luna iulie,  i s-au alăturat la jumătatea lunii septembrie, Mercedes-Benz  GLE și GLC – disponibile în toate centrele autorizate de vânzari și service.

”În continuare, ne dorim să oferim clienților cele mai bune autoturisme de pe piață, modele care acum sunt și mai atractive, mai sportive și mult mai dinamice. Anul trecut, am lansat pe piață GLA, un model și un membru de succes al gamei Mercedes-Benz. Astăzi, trei noi modele impun noi standarde în ceea ce privește designul atragător și tehnologia revoluționară, trăsături care individualizează fiecare model în parte în segmentul său”, a declarat Boris Billich, CEO & Președinte Mercedes-Benz Romania.

Noua gamă de SUV-uri Mercedes-Benz impresionează prin autoturismele cu aspect solid și atletic, acestea fiind întotdeauna pregătite pentru călătorii și experimentate pentru orice tip de drum.

”Suntem încrezători că noile modele vor fi apreciate atât de clienții actuali, cât și potențiali datorită design-ului, sportivității și dinamismului lor. Confortul și eleganța Mercedes-Benz cunosc noi dimensiuni prin îmbinarea cu latura sportivă a modelelor, dar si cu robustețea și performanțele offroad. Anul acesta, prin noile modele lansate pe piața din România avem ocazia de a oferi o gamă inovatoare de SUV-uri, potrivite pentru diferite categorii de clienți cu stiluri de condus diverse și necesități specifice”, a declarat Valeriu Zaharia, Sales&Marketing Manager Mercedes-Benz Cars, Mercedes-Benz România.

GLE – autentic, impunător și de încredere, un autovehicul potrivit pentru orice drum.

Considerat unul dintre cele mai sigure autoturisme din segmentul său,  noul GLE este dotat cu echipamente de siguranță inteligent coordonate și cuprinzătoare pentru fiecare din cele patru faze ale conceptului integral de siguranță al Mercedes-Benz: asistență preventivă, asistență în caz de pericol, asistență în timpul accidentului și asistență după accident.

Efortul șoferului este redus de pachetul opțional de asistență la conducere, ce oferă în același timp niveluri superioare de siguranță și protecție. Combinația dintre siguranța complementară și sistemele de asistență ajută la diminuarea stresului resimțit de șofer, la reducerea pericolului de accidente și la ridicarea nivelului de protecție, atât pentru pasageri, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Sistemul de propulsie permite noului GLE 500 e 4MATIC să pășească într-o noua eră. Acesta combină un motor V6 puternic cu combustie internă și cilindree de 3 litri și un motor electric ce utilizează o baterie litiu-ion de înaltă tensiune, cu încărcare externă.

Motorul V6 dezvoltă o putere de 245 kW, generează un cuplu maxim de 480 Nm şi îi asigură modelului GLE 500 e 4MATIC o viteză maximă de 250 km/h. Împreună cu cei 85 de kW şi cei 340 Nm  ai motorului electric, consumul de carburant în regim mixt a fost redus la doar 3,8 litri per 100 de kilometri. Aceasta se datorează strategiei inteligente de funcţionare.

Fiecare fază de frânare este transformată într-un proces de recuperare și înmagazinare a energiei în baterie, iar motorul cu combustie internă este oprit în timpul fazelor de decelerare. Funcţiile precum cea de recuperare a energiei cu ajutorul tehnologiei radar, strategia de funcţionare anticipativă în funcţie de tipul drumului şi cele patru moduri de conducere  – toate contribuie la o amprentă energetică impresionantă: atunci când se deplasează exclusiv în modul electric, autovehiculul are o autonomie de până la 30 de kilometri şi zero emisii de CO2 per kilometru la nivel local.

GLE Coupé – dinamic, sportiv și agil, acest autovehicul este rezultatul unei combinații de succes între un SUV și un coupé.

Mercedes-Benz a îmbinat două modele diferite de autoturisme, fiecare cu stil și design propriu, pentru a crea impresionatul model: Mercedes-Benz GLE Coupé. Natura sportivă a unui coupé se îmbină în mod ideal cu imaginea marcantă a unui SUV. Pe lângă performanțele impecabile pe drumurile off-road, GLE Coupé are un design spectaculos.

Datorită liniilor laterale ce par să plutească spre spatele mașinii, habitaclului jos și alungit, grilei radiatorului cu stema Mercedes-Benz amplasată central, precum și spatelui cu design impunător, GLE Coupé afișează trăsături demne de un veritabil coupé Mercedes-Benz. Gama de motorizări pentru GLE Coupé cuprinde propulsoare pe benzină și Diesel cu puteri cuprinse între 190 kW (258 CP) și 430 kW (585 CP).

GLE Coupé oferă șoferului oportunitatea de a simți un coupé sportiv încă din primele momente de condus. În ciuda poziției înalte de condus, demnă de un SUV și a unei vizibilități de jur-împrejur care nu poate fi egalată de un coupé clasic, pasagerii vor simți mai degrabă că se află la boardul unui automobil sport decât unul gata de off-road. Noul model promite o experiență unică datorită sunetului specific GLE Coupé, ce readuce în prim plan mașina sport puternică și al răspunsului direct și spontan la orice comandă. Pe de altă parte, GLE Coupé oferă pasagerilor un sentiment suprem de calm și confort. Sentimente care de obicei sunt experimentate în două automobile separate, parte a două lumi diferite – într-un coupé veritabil sportiv, agil, respectiv într-un SUV confortabil și ușor de condus. Noul GLE Coupé este însă diferit, automobilul este dotat cu sistemul DYNAMIC SELECT ce oferă o marjă foarte largă a dinamicii condusului și combină cele două lumi diametral opuse într-un singur automobil.

Automobilul utilizează caracteristicile esențiale ale două tipuri de vehicule complet diferite. Cel mai tânăr membru al familiei GLE înfățișează perfect modul în care pot fi combinate principiile de design Mercedes-Benz și folosește caracteristicile esențiale ale două modele complet diferite: combină sportivitatea pură cu un design de înaltă clasă și o senzualitate demnă de cel mai modern lux. În același timp, elementele caracteristice ale SUV-urilor sunt recunoscute imediat. Cu aripi evazate puternic, jante cu diametrul de până la 55.9 cm (22 de inchi), o linie laterală a caroseriei înaltă și o gardă la sol generoasă, noul GLE Coupé duce imaginea unui coupé de mari dimensiuni cu patru uși la un nou nivel.

GLC – activ, distinct și versatil, un autorism experiementat pentru orice situație.

Noul GLC este un autovehicul atletic și solid, cu o personalitatea putenică. Un autovehicul clasic, inovator, progresist, de încredere și experiementat pentru orice drum. O prezență puternică pe carosabil, noul model impresionează chiar de la partea frontală. Proporţiile armonioase şi efectele captivante de lumini şi umbre îi oferă un aspect puternic. Iar partea din spate a modelului GLC are un aspect sportiv, cu bază lată.

Noul GLC dispune de Mecedes-Benz Intelligent Drive – îmbinarea confortului și a siguranței. Detectarea pericolelor din trafic este mai eficientă datorită interconectării și a senzorilor periferici îmbunătățiți, astfel, situațiile complexe putând fi analizate mai bine cu ajutorul sistemelor de asistență.

Ornamentul grilei radiatorului cu aspect ascendent, cu două lamele și steaua Mercedes situată central, aduc în prim plan aspectul puternic și expresiv al părții frontale. Elementele unice ale autoturismului, precum designul farurilor și al luminilor diurne, dar și partea inferoară a barei față cu aspect de cupă de excavator atrag atenția tuturor șoferilor.

Din lateral, blindajul pasajelor roţilor subliniază aspectul de SUV al noului GLC, care poate fi evidenţiat suplimentar cu ajutorul pragurilor laterale din aluminiu, opţionale. Pasajele pronunţate ale roţilor reprezintă elementele principale care stau la baza aspectului sportiv, lat al părţii din spate. Eleronul de plafon îi subliniază, de asemenea, aspectul atletic.

Un caracter aparte, ce corespunde perfect unui autovehicul modern şi inteligent de excepţie: designul de înaltă calitate al interiorului noului GLC se încadrează într-o clasă proprie. Materialele autentice, împreună cu finisajele suprafeţelor cu linii cursive emană o senzaţie de lux şi lejeritate, făcând din noul GLC un autovehicul extrem de atrăgător.

Echipată cu tehnologie cu o eficiență dovedită, Clasa G reprezintă o apariție impresionanță pe teren accidentat, indiferent dacă vehiculele sunt utilizate în scop personal sau profesional. Soluțiile oferite de Mercedes-Benz permit modelului să continue deplasarea chiar și atunci când doar o singură roată are aderență. Modelul GLA este primul SUV compact de la Mercedes-Benz care îmbină originile de coupé în materie de design cu o utilizare practică în activitatea zilnică.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.mercedes-benz.ro/suv şi www.mercedes-suv.ro

 

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz

Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz