O declaratie de iubire prin furt si reinterpretare, la inceput de noiembrie la Celula de Arta

Inceputul lunii noiembrie aduce o noua expozitie in galeria neconventionala Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53, Save as Copykitty.png, ce propune o serie de lucrari de arta celebre reinterpretate intr-un mod jucaus si accesibil de catre artista Copy Kitty.

Vernisajul va avea loc pe 4 noiembrie, incepand cu ora 19:00, iar expozitia va putea fi vizitata pana pe 19 noiembrie.

„Ai 10 ani, singur in patul tau de o persoana, in camera cu pereti plini de postere, la birou. Esti plictisit si nu ai chef de teme, dar nici nu te poti distra. Nu ai acces la internet pentru ca este gratuit doar pe timp de noapte. Deschizi computerul cu Windows XP si faci dublu click pe Microsoft Paint. Lipsit de inspiratie, apuci mouse-ul si incepi sa mazgalesti. in cele din urma, il salvezi ca .png si speri ca intr-o zi vei fi artist.”, povesteste artista despre inceputurile sale.

CopyKitty.png este o declaratie de iubire prin furt. Fiecare opera de arta copiata este apreciata pentru ceea ce este, apoi reinterpretata fara rusine in Microsoft Paint. Prin acest proces, arta devine mai accesibila, mai putin intimidanta. CopyKitty.png este o explorare artistica prin forma si culoare, o lectie de arta digitala care studiaza fiecare stil, perioada si mediu pe care isi foloseste stiloul grafic. CopyKitty.png este jucaus, brut si pentru totdeauna eliberat de presiunile originalitatii.

Celula de Arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creaţiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 120 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Noutatile din Celula de Arta se pot vedea pe Facebook si pe Instagram.

Partener strategic: Casa Carol (Carol 53)

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Spotmedia, IQads, Zile si Nopti, B365.ro, Happ.ro, Carturesti, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK.