O lume in alta lume, la Art Machine din 22 martie

Incepand cu 22 martie, la Art Machine, automatul de tip vending machine initiat de gruparea artistica Pastila Roz si amplasat in Bucuresti, in Carturesti Parklake, Nairam, noua colectie de 100 lucrari de arta originale realizate de artistul Marian Vasii, va fi disponibila publicului amator de arta contemporana in format neconventional.

Marian Vasii, prin abordarea desenelor realizate pentru Art Machine, speculeaza mai multe posibilitati la limita normalului – de la minimalism la surealism, supuse indoielii in cautarea de alte forme sau subiecte, ajungand astfel la a crea o lume intr-o alta lume. Tot acest labirint microscopic se materializeaza intr-o colectie de pictura, Nairam, care se va putea observa incepand cu luna martie in mai multe spatii din Bucuresti.

„Arta? Pentru ca asta am dorit dinainte de mine, pentru dat-ul din veacuri, pentru scriitura, pentru educatie, pentru empatie, pentru ca suntem aici si traim ori supravietuim (inca), pentru catharsis, din dragoste pura, nebunie, credinta si cainta!”, spune artistul.

Nairam inchide un ciclu de ganduri si sentimente provocate de societate, pandemie si experiente personale. Dormi sau visezi? este tema prin care artistul cauta la nivel plastic sa transmita idei sau chiar si interogatii catre privitor. La granita intre surealism si expresionism a gasit acest exercitiu contemplativ cu estetica aferenta. Lucrarea incheie o serie de tablouri inceputa in 2021 pentru expozitia Fusion Arts de la Palatul Noblesse si elaborata in cadrul expozitiei personale de la ArtHub (2022) – Nairam. OniriQue Tehnicolor. Un triptic din serie a putut fi vazut in 2022 si la galeria neconventionala Celula de Arta.

Marian Vasii a absolvit Facultatea de Arte Decorative si Design / sectia Scenografie in cadrul Universitatii de Arta Bucuresti – profesor coordonator Scenograf Roxana Ionescu, sectia Arhitectura – Design a liceulul de Arta „Hariclea Darclee” Braila – profesor coordonator Aurel Manole, curs de Grafica si Pictura, mentor Hugo Maracineanu, in cadrul cenaclului COLOANA H si scoala de Arta „Vespasian Lungu” Braila, sectia grafica, profesor coordonator – Constantin Boer Dondos.

Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului 42 de serii de lucrari originale de la artisti.

“Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrari de arta originale in schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenata de un artist si poarta cu ea amprenta personala. Este practic o carte de vizita a artistului creata doar pentru voi. in acest fel va incurajam sa incepeti propria colectie de arta si poate chiar sa schimbati intre voi lucrarile care va plac. Arta tine si de placere, iar, in timp, colectiile pot deveni o oglinda a gustului personal.”, spun initiatorii proiectului.

Facebook Pastila Roz si Instagram Pastila Roz.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, Happ.ro, PRwave, Gonext, Bookblog, Cult-ura, Empower Artists, Munteanu.