Omul de radio Cristian Hrubaru a lansat videoclipul cover-ului sau dupa "Ruga pentru parinti"

După ce în luna decembrie, Cristian Hrubaru de la Rock FM a lansat un cover emoționant după celebra piesă românească, „Rugă pentru părinți”, a venit vremea ca acesta să lanseze și videoclipul acestuia.

Varianta propusă de Cristian Hrubaru îmbină balada folk cu influențe de hard rock, oferind o nouă perspectivă asupra piesei pe versurile lui Adrian Păunescu, consacrată de Ștefan Hrușcă în anii ’80, în cadrul Cenaclului Flacăra. Partea instrumentală a fost realizată de membrii trupei Scarlet Aura.

După lansarea oficială de la începutul lunii decembrie, Hrubaru și Scarlet Aura au cântat pentru prima oară piesa live în cadrul ediției a doua a galei Folk Bun, de la Sala Palatului, din 11 decembrie. Mii de oameni au fost emoționați, mulți chiar până la lacrimi, de interpretarea lor. A urmat un răspuns impresionant în Social Media din partea oamenilor care au avut un motiv în plus să se gândească la părinții lor și au dorit să împărtășească piesa și cu alți ascultători.

Videoclipul piesei e, în primul rând, o amintire pentru toți cei care au fost martorii premierei live a cover-ului, la Sala Palatului. Multe dintre secvențe sunt din apariția rockerilor din luna decembrie, însă acestora li s-au adăugat și alte cadre filmate în radio.

„N-aș fi îndrăznit niciodată sa mă arunc în aventura asta, un cover după una dintre cele mai pătrunzătoare melodii românești din toate timpurile, daca nu aș fi fost încurajat de colegi, de prieteni sau de artiști de la noi, cu care, mai în glumă, mai în serios, am mai cântat pe scenă. Am făcut-o și acum și sunt tare fericit că mi-am învins teama și am reușit să creez un moment emoționant la Sala Palatului, împreună cu instrumentiștii senzaționali de la Scarlet Aura. Clipul ăsta aș vrea să ne amintească nouă, tuturor celor prezenți la Folk Bun 2023, de acele trăiri intense și să ne mai amintească, din când în când, să ne sunăm părinții, să-i vizităm, să le fim alături, să fim prezenți în viețile lor și să le mulțumim acum, cât încă mai sunt în această lume. O lume în care trăim cu piciorul pe pedala de accelerație. În imensa noastră goană de a face bani, uităm oamenii care contează cu adevărat pentru noi”, declară Cristian Hrubaru despre lansarea videoclipului pentru cover-ul său „Rugă pentru părinți”.

Deși nu s-a gândit niciodată să schimbe microfonul din studioul de radio pentru cel de pe scenă, Cristian Hrubaru nu e la prima sa colaborare muzicală. Acesta a mai lansat în trecut piese alături de trupe precum Trooper, Anton și ALTAR, deseori fiind invitat să cânte în concertele lor.