Platforma de streaming TV5MONDEplus este disponibila acum si in limba romana

TV5MONDE, cea mai mare televiziune in limba franceza din lume, urmarita de peste 421 de milioane de gospodarii de pe intreg mapamondul, lanseaza in Romania TV5MONDEplus, platforma sa de streaming in limba franceza, cu interfata si subtitrare in limba romana.

Cu peste 2 milioane de vizite pe luna si 7.000 de ore de continut disponibile, platforma este accesibila gratuit, pe toate dispozitivele: platforma web, aplicatii mobile (iOS si Android compatibile cu Chromecast si AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV si Roku) si Smart TV (LG si Samsung).

Un milion de case din Romania urmaresc deja canalul TV TV5MONDE EUROPE in fiecare saptamana

In fiecare saptamana, peste un milion de case din Romania urmaresc canalul TV5MONDE EUROPE care este subtitrat in limba romana din 2008. In plus, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% in ultimii patru ani, ceea ce arata un interes sporit al romanilor pentru productiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin in viata culturala si educationala locala, TV5MONDE este partenerul celor mai mari evenimente culturale din Romania precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF). Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune, de asemenea la dispozitie, platforma sa educationala online „Apprendre et enseigner le français” disponibila gratuit pentru toti cursantii si profesorii de limba franceza.

Lansarea TV5MONDEplus in limba romana este, asadar, urmatorul pas firesc in expansiunea digitala a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor si francofililor din Romania sa descopere, printr-o singura interfata, cele mai bune programe in limba franceza.

7.000 de ore de divertisment disponibile pe TV5MONDEplus

TV5MONDEplus este menit ca o oferta complementara canalului TV. Modul in care oamenii consuma programe media evolueaza rapid, cu o cerere de continut oricand, oriunde si pe orice dispozitiv. TV5MONDEplus raspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de continut de prim rang la cerere si gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse si scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animatie, creatii web sau programe pentru copii din intreaga lume francofona.

Luna aceasta Romania sarbatoreste 30 de ani de la aderarea la Organizatia Internationala a Francofoniei

Lansarea in Romania a TV5MONDEplus are loc in contextul celebrarii a 30 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Internationala a Francofoniei, organizatie care reuneste 88 de state francofone, si in care Romania este membru cu drepturi depline din 1993. Cu aceasta ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5MONDE se afla intr-o vizita oficiala in Romania, unde a declarat:

„Rolul nostru ca serviciu public este sa oferim acces pentru cat mai multi francofoni, dar si francofili, gratie subtitrarii in limba locala, dar si sa impartasim valorile, creativitatea si talentele Francofoniei, al carei operator este TV5MONDE. Suntem bucurosi sa oferim un nou serviciu pentru romani, care vine in completarea postului TV, reflectand astfel diversitatea si bogatia productiilor de limba franceza.”

Peste 421 de milioane de gospodarii din intreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE

TV5MONDE a fost infiintat in urma cu 40 de ani de guvernele Frantei, Belgiei, Elvetiei, Canadei si Quebecului pentru a promova Francofonia si misiunea acesteia. Astazi, TV5MONDE reprezinta opt canale de divertisment general din intreaga lume, in 213 tari – inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Exista, de asemenea, doua canale tematice, un canal pentru copii in SUA, Africa si Orientul Mijlociu – Africa de Nord si un canal de lifestyle disponibil in Asia, SUA si Orientul Mijlociu – Africa de Nord.

In acest moment, peste 421 de milioane de gospodarii din intreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE, iar in cele 24 de tari in care postul de televiziune masoara ratingurile, postul este urmarit de 62 de milioane de telespectatori in fiecare saptamana. Programele TV5MONDE sunt subtitrate in 13 limbi, inclusiv in limba romana din 2008.