Premierele lunii iulie la National Geographic

DEZASTRE ÎN AER: RAPORT SPECIAL

Fiecare episod din Dezastre în aer: Raport special analizează trei dezastre legendare ale aviației care au o cauză comună, inclusiv avioane care se prăbușesc în zone de război, capcanele mortale ale piloților grăbiți și acte de sabotaj calculate care vin din exterior și din interior — cabina de pilotaj.

În fiecare joi, din 14 iulie, de la 21:00

EPAVE DE RĂZBOI

Între septembrie 1939 și mai 1945, mii de avioane de vânătoare, bombardiere, bărci și tancuri au dispărut în timpul operațiunilor asupra Franței, Germaniei, Africii de Nord, Rusiei și în Pacific. Unii s-au prăbușit în deșerturi și câmpuri, alții pe mare sau în mlaștini. Navele s-au scufundat cu încărcătura și marinarii. Tancurile au rămas blocate în mlaștini sau au fost îngropate pentru a umple găurile de obuze. Toate au rămas acolo până acum… însă au o sumedenie de povești necunoscute. Această serie investighează trecutul. Călătorim spre toate aceste epave ascunse, care vor fi readuse la suprafață pentru a descoperi ce s-a întâmplat în timpul zilei tragice. Un mix de arhive, reconstituiri subtile, VFX și interviuri cu experți vor reda poveștile epice ale acestor mașini de luptă oferind o viziune amplă asupra celui de-al Doilea Război Mondial.

În fiecare luni, din 18 iulie, de la 21:00

ENIGME DESCIFRATE

De-a lungul a mii de ani, multe secrete au rămas nedescoperite îngropate în adâncurile întunecate ale oceanului. Prin intermediul tehnologiei și a imaginilor CGI pătrundem în lumea necunoscută a oceanelor pentru a descoperi răspunsurile din spatele misterelor uneia dintre cele mai vechi epave pierdute în lumea antică și dezvăluirea completă a rămășițelor Titanicului, până la imaginile de ultimă oră care dezvăluie de ce Alcatraz a fost inevitabil. Toate vor fi dezvăluite în „Enigme descifrate”

Duminică, 10 iulie, de la 19:00