Recomandarile lunii noiembrie la HISTORY Channel

Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne | Sezonul 2 (4×120’)
Premiera 7 noiembrie | Duminica, ora 21:00

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit și dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la HISTORY Channel cu un nou sezon de investigații speciale care abordează și analizează în detaliu mistere istorice ale lumii.

Pe parcursul a 4 episoade ale seriei publicul va afla informații surprinzătoare și va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

Astfel, telespectatorii vor afla ce se află în adâncul apelor din Triunghiul Bermudelor, experții făcând noi descoperiri despre dispariția șocantă a cinci avioane și 14 militari. De asemenea, vom investiga dacă există într-adevăr un submarin nazist încărcat cu aur, antichități și opere de artă în apropierea insulelor Turks și Caicos. Cum a murit legenda artelor marțiale Bruce Lee? Și ce vor scoate la iveală jurnalele dispărute ale magicianului Harry Houdini?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști care studiază și demonstrează enigme ale istoriei lumii.

Greșeli la scară largă (6×60’)
Premiera 8 noiembrie | Lunea, ora 22:00

Tehnologia modernă ne permite să construim structuri incredibile cum ar fi petroliere uriașe, zgârie-nori imenși și poduri colosale. Dar odată cu dimensiunile uriașe apar și riscurile enorme, iar când lucrurile de amploare dau greș, e grav. Această serie trece în revistă efectele catastrofale al celor mai grave erori inginerești.

Îmbinând grafica inovatoare, relatări ale martorilor oculari și opiniile experților, fiecare episod aruncă lumină asupra misterului din spatele momentelor distructive și a impactului global permanent, oferind răspunsurile adeseori șocante la întrebarea Ce s-a întâmplat?

Invențiile care au schimbat lumea (8×60’)
Premiera 22 noiembrie | Lunea, ora 21:00

Televizorul, radioul, telefonul, avionul, motocicleta, avionul, tractorul, electrocasnicele și sculele electrice. Acestea sunt invențiile care au schimbat lumea. Acest nou serial documentar marca HISTORY Channel dezvăluie poveștile surprinzătoare și rivalitățile din spatele inovațiilor revoluționare care au transformat Statele Unite ale Americii într-o superputere. Cu ajutorul reconstituirilor dramatice, a materialelor de arhivă și prin interviuri cu experți și biografi, „Invențiile care au schimbat lumea” îi readuc la viață pe unii dintre cei mai faimoși inventatori, printre care Nikola Tesla, William Harley, Alexander Graham Bell, Duncan Black sau Alonzo Decker.

Pe parcursul celor opt episoade, telespectatorii vor descoperi personalitățile impunătoare ale acestor nume care au făcut istorie, vor afla despre rivalitățile lor și îi vor vedea în picaj liber de pe culmile succesului pe măsură ce fac descoperirile care vor schimba omenirea.

Despre HISTORY Channel®
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. The History Channel® reprezintă principalul canal din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, UPC Vodafone, Akta-DCS, Orange TV.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.