Recomandarile lunii septembrie la Crime+Investigation

Primele 48 de ore: Minute Critice | Episoade noi (10×60’)
Din 2 septembrie | Joia, ora 22:00

În medicină este numită „ora critică”. În anchetele penale, vorbim despre „primele 48 de ore”. Întrebați orice detectiv – absolut toți vă vor spune că, dacă nu au o pistă, un suspect sau o arestare în 48 de ore de la producerea evenimentului, șansele lor de a rezolva cazul sunt reduse la jumătate.

Cu o grafică stilizată care seamănă mai degrabă cu o dramă TV decât cu un reality show, seria urmărește detectivii criminaliști în aceste ore critice, luptându-se cu timpul pentru a rezolva cazurile

Acest sezon special face retrospectiva unora dintre cele mai memorabile momente ale seriei „Primele 48 de ore”, prezentate de detectivii criminaliști din sezoanele precedente.

Fiecare episod îi prezintă timp de o oră pe unii dintre cei mai buni detectivi criminaliști, pe măsură ce urmăresc cazuri complicate, în ritm alert, ce se intensifică din ce în ce mai mult odată cu trecerea celor 48 de ore critice.

Monștri invizibili (6×60’)
Din 14 septembrie | Marțea, ora 22:00

Seria documentară prezintă faptele a cinci dintre cei mai mari criminali în serie ai Americii – Ted Bundy, John Wayne Gacy, Jeffrey Dahmer, Ucigașul de pe Râul Verde și BTK – și examinează cum au reușit să facă atâtea victime înainte de a fi prinși.

Utilizând un singur fir narativ, seria explorează toate elementele care au condus la crearea mediului propice în care acești criminali au prosperat și evadat, de la cultură, comunicații, media, forțe de ordine la limitările tehnologice ale vremii.

Nume care încă bagă frica în inimile multora, acești bărbați aparent normali au dezvoltat niște practici criminale care erau în contradicție cu personalitatea blândă pe care o afișau în societate. Mare parte a înțelegerii noastre asupra criminalului în serie modern provine din cei 20 de ani în care toți cei cinci bărbați au fost activi.

Poveștile acestor criminali și a victimelor lor sunt spuse de cei apropiați, seria incluzând interviuri cu supraviețuitori, anchetatori, psihologi criminaliști, judecători, precum și membri ai familiei victimelor.

Am supraviețuit unui ucigaș în serie (12×30’)
Din 14 septembrie | Marțea, ora 23:00

„Am supraviețuit unui ucigaș în serie” documentează poveștile eroice și îngrozitoare ale unora dintre supraviețuitorii ucigașilor în serie.

Spusă din punctul de vedere al supraviețuitorilor, seria evidențiază puterea și perseverența oamenilor obișnuiți care întâlnesc și depășesc răul pur.

Telespectatorii vor descoperi poveștile criminalilor printre care Andrew Urdiales, Richard Beasley („Ucigașul de pe Craigslist”), Angel Resendiz („Asasinul de pe calea ferată”) și David Parker Ray.

Cazuri clasate (6×60’)
Din 30 septembrie, Joia, ora 23:00

Prezentată de jurnalistul american Bill Kurtis, seria prezintă reexaminarea crimelor rămase de mult timp nerezolvate. Cu ajutorul tehnologiei criminalistice și a noilor dovezi, polițiștii și detectivii încearcă să dezlege cazurile și să clarifice întrebările fără răspuns.

Fiecare poveste este adusă la viață prin dramatizări cinematografice și relatări la persoana întâi de la detectivii și apropiații care au trăit experiențele îngrozitoare.

Despre Crime+Investigation®

Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș.

Fiecare călătorie este personală și emoțională, fiind completată de poveștile anchetatorilor, experților și a victimelor și apropiaților acestora. Crime+Investigation® este disponibil la nivel internațional în peste 50 de milioane de locații și difuzat în 18 limbi.

Crime+Investigation® a fost lansat în România din 2013 și este prezent pe toate platformele majore de cablu din țară, inclusiv: Focus Sat, Next-Gen Communications, Orange, Telekom și Vodafone.