Revolut lanseaza Revolut Pro, un cont special pentru mici intreprinzatori si liber-profesionisti

Revolut Pro vine cu un cont bancar gratuit, integrat în versiunea aplicației pentru persoane fizice, oferind mai multe instrumente necesare freelancerilor, liber- profesioniștilor, micilor întreprinzători sau comercianților independenți

– Lansat deja în 8 piețe europene, inclusiv în România, Revolut Pro are atașat un card de debit care oferă 1% cashback pentru plățile efectuate, permite realizarea de încasări pe bază de QR coduri sau link-uri de plată, în mai multe monede, și generează șabloane pentru facturi personalizate

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 20 de milioane de clienți persoane fizice, la nivel global, a introdus în versiunea retail a aplicației un cont special, Revolut Pro. Conceput pentru încasarea de venituri, efectuarea de plăți și managementul cheltuielilor, Revolut Pro vine în sprijinul celor care lucrează pe cont propriu sau au un al doilea job fie ca mici întreprinzători sau ca liber-profesioniști și îi ajută să își gestioneze mai bine finanțele.

În condițiile în care piața muncii devine tot mai flexibilă, în diverse domenii de activitate, profesioniștii și experții sau cei cu spirit antreprenorial preferă să lucreze pe cont propriu, pentru mai multă autonomie. În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în 2021, aproape unul din șase adulți desfășura cel puțin o dată pe săptămână o activitate pe cont propriu sau ca mic întreprinzător 1. Băncile tradiționale au dezvoltat de-a lungul timpului soluții pentru segmentul B2B, dar acestea nu sunt suficient de adaptate la nevoile celor care activează în domeniul antreprenorial, ca freelanceri sau ca liber-profesioniști, deoarece sunt mult prea sofisticate sau complexe.

Lansat inițial în Regatul Unit, Irlanda, Franța, Polonia, Spania, Portugalia, România și Lituania, Revolut Pro este un cont gratuit, fără comisioane de administrare, care nu condiționează utilizatorul să aibă un depozit deschis la bancă sau un anumit rulaj financiar. Contul poate fi deschis din varianta retail a aplicației, în doar două minute, și oferă un IBAN dedicat și un card de debit cu 1% cashback. Din acest cont se pot realiza rapid și în siguranță transferuri sau plăți instant către alte bănci sau către alte conturi Revolut.

Revolut Pro permite plăți în diverse monede cu cardul fizic sau carduri virtuale, prin Google Pay și Apple Pay, pe lângă transferurile de bani. În condițiile în care numărul afacerilor și al consumatorilor care preferă să facă plăți digitale în locul utilizării numerarului este în creștere, cu Revolut Pro, liber-profesioniștii pot accepta plăți imediat, fie în persoană, fie online prin QR coduri sau link-uri de plată, pot emite facturi și pot ține evidența cheltuielilor.

“Creșterea explozivă a numărului celor care lucrează pe cont propriu – artiști, bloggeri, antrenori, meditatori și profesori, terapeuți, furnizori de servicii la domiciliu, vânzători ambulanți – a făcut să crească cererea de servicii financiare care să îi ajute pe aceștia să își gestioneze veniturile și cheltuielile”, a declarat Maria Marti Garcia, Product Owner Revolut Pro.

Revolut Pro se adaugă portofoliului de soluții create de Revolut pentru a sprijini antreprenorii să își păstreze controlul asupra resurselor financiare proprii. Cei care au nevoi mult mai complexe își pot crea un cont Revolut Business, care vine cu elemente suplimentare printre care: managementul echipelor și al cardurilor de companie, opțiuni de plată bulk, integrări API, conectarea cu alte aplicații sau conturi utilizate de afacere.

DESPRE REVOLUT

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

1 University of Hertfordshire 2021