Rochii de nunta 2018 - cele mai populare trenduri

Un festival special are loc la începutul acestei luni, pe plan internațional – 2018 Bridal Fashion Week. Eveniment cu recurență anuală, Bridal Fashion Week marchează intrarea în noul sezon și dă tonul general în trenduri de rochii de nuntă.

Cei mai faimoși designeri și experți în rochii de mireasă la comandă profită de această ocazia pentru a-și prezenta inovațiile și convinge publicul că propria lor abordare va cuceri nunțile anului 2018.

Urmărim cu interes progresul evenimentului și cele mai hot apariții de pe podium, și îți recomandăm cele mai populare trenduri în materie de rochii de mirese. Citește în continuare și află ce ne-a impresionat până acum!

1. Cape și pelerine

Un look clasic, reinventat într-o formă modernă – pelerinele și capele sunt un trend pe care multe case de modă îl exploatează în acest moment. Ele vin ca o alternativă la voal, un accesoriu încă foarte căutat însă nu la fel de surprinzător.

Pelerinele și capele pentru rochii de mireasă au și câteva avantaje neașteptate: oferă volum și dimensiune look-ului tău și păstrează liniile rochiei pe măsură ce această se așează pe trupul tău.

De asemenea, este și un element care te poate ajuta să îți schimbi complet aspectul – poți oricând abandona pelerina sau capa și rămâne cu rochia simplă. E un semnal că lucrurile s-au relaxat și te poți destinde în atmosfera de nuntă.

2. Volănașe în cascadă

Un detaliu ultra feminin pentru miresele care caută acel look de “prințesă”. Trendul volănașelor lungi, care se încrețesc pe măsură ce rochia devine mai lată, păstrează imaginea unei geometrii perfecte, care îți scoate în evidență talia.

Materialul folosit este o alegere personală deși noi recomandăm dantelă pentru ușurință în mișcare și o greutate mai mică a rochiei. Când porți o piesă voluminoasă îți dorești ca această să cântărească cât mai puțin (chiar dacă este lungă).

Poți opta pentru rochii care ating podeaua sau poate ceva mai scurt în față și lung în spate, caz în care îți recomandăm sandale care îți evidențiază trăsăturile picioarelor.

3. Corsete semi – transparente

De remarcat proeminența elementelor clasice în structuri moderne – corsetul este inspirat de Epoca Elizabetană, caracterizată de baluri și gale grandioase.

Corsetul îți accentuează multiple elemente, toate semne ale feminității și sex-appeal-ului. Structura oaselor pieptului, bustul și talia, toate sunt scoase în evidență. De asemenea, gâtul rămâne dezgolit, o ocazia bună pentru un accesoriu atrăgător.

Partea inferioară a rochiei poate fi croită în funcție de natura evenimentului și preferințele tale. Pentru un look formal, ai ocazia să optezi pentru o croială lată, asemenea rochiilor de bal iar pentru o petrecere un look “skinny” și atrăgător.

4. Rochii de mireasă cu perle

O apariție surprinzătoare anul acesta este integrarea perlelor în rochiile de nuntă. Acestea pot fi brodate în rochie, în puncte de interes precum talia, bustul sau pieptul ori aplicate pe toată rochia. În cazul unei rochii lungi, aceasta va fi mai grea, un lucru important de luat în considerare.

Dacă alegi o rochie de mireasă la comandă, te poți deja gândi și la accesorii brodate cu perle. Spre exemplu, un “chocker” din perle asortat unei rochii simple va centra atenția asupra zonei gâtului, caz în care îți recomandă să optezi pentru o piesă care începe de la bust.

În orice caz, look-ul pe care îl vei obține prin integrarea perlelor este unic însă poate puțin dificil. Vorbim despre o abordare sofisticată și delicată, o nuntă la care mai degrabă ai o poziție statică decât activă.

5. Rochii cu mâneci despicate

Acest trend este potrivit pentru o nuntă care are loc în sezonul cald, eventual într-o locație deschisă. Mânecile despicate implică croială pe un material ușor, subțire și delicat. Îți dorești ca elementele rochiei să vibreze odată cu mișcările tale.

Materialele și elementele care merg cu acest tip de rochie sunt dantela, bumbacul sau mătasea, combinate cu panglici și șireturi, pe o o bază brodată semi-transparentă.

Feeric este cuvântul cel mai potrivit pentru un astfel de look în care te vei simți liberă, feminină și atrăgătoare.

6. Rochii de mireasă cu nuanțe albastre

Fără îndoială un trend sezonier, nuanțele de albastru sunt o surpriză venită de la designeri și ateliere de croitorie precum Mira Zwillinger, Oleg Cassini, Randy Fenoli.

Tradițional, rochia de mireasă este albă însă nuanțele de albastru denotă originalitate și îndrâzneală. Este un look asociat cu zonele reci, un fel de Crăiasă a Zăpezii din poveștile copilăriei. Dacă plănuiești o nuntă înspre toamnă-iarnă, această abordare originală s-ar putea să surprindă plăcut.

7. Rochii de bal

O apariție foarte frecventă pe podiumurile Bridal Fashion Week, clasica rochie de bal oferă un look impresionant și dramatic. Voluminoasă și elegantă, acest tip de rochie se poate purta cu un voal – o ținută à la carte.

Datorită mărimii sale, este indicat să fie decorată cu detalii care să capteze atenția – designeri precum Dennis Basso sau Galia Lahav experimentează cu linii orizontale sau modele de ornamente.

Un alt avantaj al acestui tip de rochie este faptul că permite accesorizare impresionantă în partea superioară a corpului.

8. Rochie de mireasă cu fundiță

Un element care ne-a captat atenția și ne-a încântat peste măsură este fundița atașată rochiei. Un detaliu semnificativ care exprimă o atitudine ludică și relaxată, fundița poate fi poziționată în locuri diferite, în funcție de design-ul rochiei și necesitățile miresei.

Versatilitatea accesoriului ne face să îl recomandăm fără a sta pe gânduri. Se poate atașa oblic, vertical sau orizontal, în față sau în spate ori în stânga sau dreapta. Funcționează excelent în cazul unor rochii de mireasă cu spatele gol sau a unei rochii lungi cu mâneci.

9. Mânuși asortate rochiilor

Tot din seria detaliilor care ne-au captat atenția, mânușile asortate sunt un element de eleganță. Trendul actual, ușor de remarcat la majoritatea designerilor, este de a face mânușile din materiale subțiri, aproape transparente.

Elementele de surpriză sunt reprezentate de către broderii sau diversele accesorii cu care mânușile pot fi decorate – de la perle la modele din dantelă. Lungimea este de asemenea un element important, mânușile care vin peste cot și se apropie de umăr sunt cele mai formale și elegante deși Monique Lhuillier ne-a surprins cu un model de mânuși de lungime clasică.

Acestea sunt, până în acest moment, cele mai populare și atrăgătoare trenduri în materie de rochii de nuntă pentru 2018. Pentru rochii de nuntă pe comandă, personalizate și realizate din materiale de cea mai bună calitate, atelierul de croitorie Picasso din București este destinația perfectă. Vezi mai multe aici!