S-a lansat teaser-ul filmului "O secunda", in regia lui Octavian Iacob, primul si singurul roman acceptat la New York Film Academy

“O secundă”, un film despre maladia secolului XXI

După câteva luni de muncă asiduă pe platourile de filmare și pe teren, teaserul filmului O Secundă produs de Raw Rec Studios Film a fost lansat în cadrul unui eveniment special care a avut loc la funHUB, în parcarea centrului comercial Esplanada – Cora Pantelimon. ”O secundă”, producția cinematografică românească în regia lui Octavian Iacob tratează unul dintre cele mai actuale și sensibile subiecte cu care societatea se confruntă, mai ales în această perioadă. Este un film despre boala secolului XXI, depresia, care tinde să devină un fenomen global.

Din distribuție fac parte nume binecunoscute, precum Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Ghedi Kamara (trupa ”Alb-Negru”), Bianca Tofan, Monica Alexandra Petrică (prim-solistă a Operei Naționale București), Paul Diaconescu, Claudiu Lupaș, Cristina Postolachi, Robert Ionescu, regizorul, Octavian Iacob și mulți alți tineri artiști foarte talentați.

”Am organizat acest eveniment din dorința de a face cunoscut un proiect cinematografic de mare impact și care va avea cu siguranță și un succes pe măsură, pentru a prezenta echipa filmului și partenerii, dar și pentru a atrage alături de noi oameni și companii care să ne susțină pentru a-l vedea finalizat”, a declarat regizorul și actorul Octavian Iacob, prezent în seara proiecției, alături de Kamara, Ralflo, Anca Moraru și de alți câțiva dintre artiștii care au urcat pe scena de la #funHUB.

Producția ”O secundă” prezintă o poveste care va explora cauzele, efectele și consecințele psihologice ale unui episod traumatic petrecut în viața personajului principal, Alex Rayworth, un eveniment care îl afundă pe protagonist în ceea ce se numește “depresie psihotică”.

Filmul este un ”mister/thriller/dramă” axat pe povestea a doi frați, David și Alex, extrem de influenți, bine cunoscuți ai societății bucureștene. Au părăsit România din dorința de a evada și a se îndepărta dintr-o tragedie care s-a abătut în viețile lor. Din noaptea în care soția lui Alex, Sara, moare într-un misterios accident de mașină, viața sa devine ca o închisoare a minții lui, o agonie fără sfârșit, o auto pedeapsă din care nu poate scăpa. Doar adevărul îi poate aduce liniștea. David va duce o luptă contracronometru animat de dorința de a-și găsi și salvat fratele de la autodistrugere. Numai că, descoperă un indiciu care sugerează că accidentul Sarei ar fi putut fi mai mult decât o culpă a fratelui său. Încet, încet iese la iveală un adevăr periculos care poate face mai mult rău decât bine celor doi frați și tuturor celor din jur. Oare își va salva David fratele de la sinucidere? Sau?….

 

Despre Octavian Iacob
Tânăr și talentat, regizorul și actorul Octavian Iacob este primul și singurul român care a fost acceptat la New York Film Academy, instituție de prestigiu pe care a absolvit-o.

A câștigat în anul 2018 Internațional Film Competition cu ”Lust for life”, film pe care l-a regizat, jucând de-a lungul carierei sale în producții internaționale pentru Castel Film Studios. A lucrat cu producătorul Alain Depardieu, ca asistent de regizor în producția ”Back 2 Back”.

Cel mai important și ambițios proiect al său este drama psihologică ”O secundă”, primul film românesc care tratează un subiect atât de actual și de prezent în viețile multora. Este un proiect de anvergură prin care regizorul își propune să sensibilizeze publicul față de fenomenul depresiei, să ofere suport emoțional, răspunsuri de întrebări, soluții și o analiză profundă a acesteia.
 
Parteneri eveniment: Metropolitan Records, Primăria Capitalei, Centrul Municipal pentru Dialog București, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Compania Municipală Sport pentru Toți, funHUB, Aqua Carpatica, La Strada, Monster Energy, Custom Tuning, Leonard Caffe, Boutique Fruits, Healthy KIT, Centrul Wellness Floreasca, Domeniile Ostrov, Urban Events, La Maison, TwinBOX, Alapod, File de Poveste și Limuzine Non Stop.