Saptamana Creativitatii Sustenabile: Ce expozitii, ateliere, demonstratii si instalatii urbane poti gasi in Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca

A-II-a editie nationala a Saptamanii Creativitatii Sustenabile – CSWeek, initiata de Galeria Galateca si Asociatia Culturala NEO ART Romania, se deruleaza in octombrie 2023, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara si implics peste 30 de parteneri si zeci de creatori.

Coordonatoarele și curatoarele acestei ediții sunt Anca Boeriu si Andreea Sandu, impreuna cu echipa curatorială formată din Elena Aronoaie-Adorian, Lucian Broscățean și Ana Negoiță.

Programul-maraton de expozitii, conferinte, ateliere, demonstratii si instalatii urbane dedicat sustenabilitatii are loc in Bucuresti, Cluj si Timisoara.

CSWeek propune o platforma internationala si un eveniment national bianual pentru exemplificarea practicilor speciale creative, artistice, de design si de sustenabilitate locala sub acelasi „acoperis”. Obiectivul este prezentarea impactului sustenabilitatii in societatea noastra si exemplifica practici individuale pentru un viitor mai bun.

Evenimente pentru publicul bucurestean

Editia a-II-a a fost deschisa duminica, 1 octombrie, in cadrul Strazi Deschise Bucuresti – Promenada Urbană pe Calea Victoriei,cu un program-maraton de expozitii, conferinte, ateliere, demonstratii si instalatii urbane.

In prima zi a evenimentului, pe Calea Victoriei, publicul a putut descoperi lucrarea creată de Mihai Zgondoiu pentru MINI Electric Racing și instalația concept INIMA ORASULUI.

Printre principalele atracții ale evenimentului se numără vernisajul care reunește 8 designeri, Nicoleta Bucșaru, Octavia Chiru, Ioana Deak, Katerini, Diana Pântea, Alexe Popescu, pur.clothing, Sabinne, intr-o expozitie – capsula de bijuterie contemporana sustenabila, gazduita de MNLR Cretulescu, dar si conferinte pe tema sustenabilitatii creative si vernisajele vitrinelor de autor INSIDE / OUTSIDE, create de Octavia Chiru, DRGXP/ Dragos Ionut, Nicolae Moldovan, pur.clothing, Eugen Vutescu, Capsulă UAD Cluj si expozitia SUSTAINABLE FASHION POETRY de Kiss Gyongyver, ce are loc la Galeria Galateca pana pe 15 octombrie.

INIMA ORASULUI ajunge la Timisoara. Ce expozitii, instalatii urbane si lucrari poti vedea in Capitala Europeana a Culturii 2023.

Pe 6 octombrie debuteaza CODRU Sustainart village x CSWeek, o editie speciala dedicata Capitalei Europene a Culturii organizata impreuna cu Codru, la Cazarma U si spatiile urbane inconjuratoare. Instalatia -concept INIMA ORAȘULUI va fi de asemenea expusa la Cazarma U incepand cu 6 octombrie.

Maratonul CSWeek timișorean cuprinde in interiorul Cazarmei U o expozitie de arta cu participarea artistilor Alin Carpen, Augustin Cupșa, Laura Duduleanu, Petru Lucaci, Andreea Medar, Nicolae Moldovan, Lelia Rus, Elena Scutaru, Valentina Ștefanescu, Mihai Zgondoiu si una de design in cadrul careia sunt invitati Nicoleta Bucsaru, Sandra Chira, Octavia Chiru, Dragoș Ionuț , Ecaterina Colasâz, Alexe Popescu, Roxana Puriș, Sabina Georgescu și Anca Zaharia.

Un eveniment important pentru publicul pasionat de design este si expoziția BMW-Design si arhitectura legendara de acum jumatate de secol, ce beneficiaza de prezenta renumitului designer David Carp si a regizorului Max Gruber.

In arealul exterior se pot vizita instalatiile urbane si lucrarile create de Elena Aronoaie-Adorian, Alex Simion Boeriu, Anca Boeriu, Vladimir SImion Boeriu, Ioana Cionte, Felix Cionte, Darie Dup, Andrei Felea, Bianca Orbocea, Cosmin Paulescu, Liviu Stoicoviciu, Vlad Țenu, Lucian Zdrob.

Programul este completat de ateliere, conferinte, artist-talk, filme si documentare, concerte si un eco-performance special sustinut de Alina Tofan.

Maratonul CSWeeK se incheie in Cluj-Napoca

Din 10 octombrie maratonul CSWeek continua la Cluj – Napoca, la Meron, in parteneriat cu UAD Cluj, cu o expozitie de slow-fashion si eco-design, atent curatoriata de Lucian Broscatean. Aceasta poate fi vizitata până pe 18 octombrie.

CSWeek, ediția a doua, are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii si a ceea ce face parte din natural in mediul urban si prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile si propagarea lor in cadrul comunitatilor creative eterogene.

*****
Organizatori: Galeria Galateca si Asociatia Culturala Neo Art Romania
Co-organizatori: CODRU, CODRU SUSTAINART VILLAGE, UAD Cluj
Sponsori: BMW, Renovatio
Parteneri: Primaria Municipiului București, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Goethe Institut, Institutul Cervantes, Holcim, Reciclad’Or, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti
Spații partenere: creart, Muzeul Național al Literaturii Române, OAR București, Muzeul Țăranului Român, Hotel Novotel, Hotel Cișmigiu, Meron
Plăcut de :Radio Guerilla
Parteneri media: modernism.ro, Revista Arta, Biz, Agenția C’Arte, dreamingof.net, Propagarta, Aici a stat, Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, Cartierul Creativ.