Serviciile NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plati online din Romania, disponibile comerciantilor VTEX

NETOPIA Payments încheie un parteneriat pentru a oferi comercianților VTEX mai multe metode de plată.

 
NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, încheie un parteneriat cu VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț. Integrarea soluțiilor NETOPIA Payments oferă comercianților VTEX opțiuni de  plată multiple și intuitive, cu scopul de a le eficientiza procesele online: de la îmbunătățirea ratei de conversie, la simplificarea experienței de plată a clientului final și suport dedicat din partea specialiștilor NETOPIA Payments.

Astfel, retailerii care folosesc platforma VTEX vor avea la dispoziție opțiuni precum: plata cu un singur click printr-o soluție tokenizată, plata în marketplace, plata prin accesarea unui link, plata în rate și plata recurentă.

„NETOPIA Payments se numără printre pionierii soluțiilor de plăți online din România. Am fost prima companie care a folosit inovația și ultimele tehnologii disponibile în fiecare serviciu oferit, ceea ce ne-a stabilizat ca lider de piață de peste 10 ani. Parteneriatul cu VTEX este natural deoarece rezonăm la nivel de viziune și punem la fel de mult accentul pe calitate și evoluție. Suntem convinși că unindu-ne forțele vom avea impact acolo unde contează cel mai mult: dezvoltarea ecommerce-ului local, retaileri care vând mai mult și în siguranță”,  declară  Horia GROZEA, Director Vânzări, NETOPIA Payments.

“Există multipli factori care pot influența parcursul unui cumpărător într-un magazin online, dar un lucru este cert: el se va încheia întotdeauna în pagina de checkout. Accesibilitatea și diversitatea metodelor de plată joacă un rol uriaș în succesul acestei etape. Mai mult, există cumpărători care preferă anumite magazine exclusiv datorită metodelor de plată puse la dispoziție. Din acest motiv, credem că integrarea cu NETOPIA Payments va da ocazia clienților noștri să-și mărească numărul de comenzi și să-și extindă baza de cumpărători, fără a fi nevoie de dezvoltări suplimentare”, declară Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Parteneriatul dintre NETOPIA Payments și VTEX este o decizie strategică în contextul creșterii retailului online și a deschiderii cumpărătorilor către noi metode de plată precum BNPL (Buy Now Pay Later), plata prin link sau plata cu monede alternative.

Pe lângă aceste soluții, evoluția pieței de ecommerce a dus la apariția a tot mai multor marketplace-uri, creșterea numărului de magazine online B2B și creșterea interesului pentru abordarea Direct-to-Consumer (D2C). Consecința a fost nevoia unor integrări și sisteme care să ajute cumpărătorii să se adapteze, integrări pe care VTEX le-a pus întotdeauna la dispoziția clienților în mod nativ.

* * * * *

Despre VTEX

VTEX (NYSE:VTEX) este platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează toate operațiunile de comerț. VTEX accelerează creșterea afacerilor clienților săi cu o soluție completă de Comerț, Marketplace și OMS. Suntem alături de companiile din toată lumea și le sprijinim în procesul lor de dezvoltare, gestionare și livrare a unor experiențe native și avansate de comerț B2B, B2C și de marketplace, cu un time-to-market rapid.

În calitate de lider în domeniul platformelor de comerț digital, VTEX se bucură de încrederea a peste 2400 de clienți, printre care AbInbev, Carrefour, Colgate, Motorola și Whirlpool, având peste 3200 de magazine online active în 38 de țări (date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2021). Pentru informații suplimentare, vizitați www.vtex.com.

Despre NETOPIA Payments

NETOPIA Payments este lider pe piața locală a procesărilor de plăți digitale. Compania face parte din grupul de firme NETOPIA, înființat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovație și de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăților online și offline. Inovația reprezintă pilonul principal pe care NETOPIA Payments și-a construit profilul de lider, iar viziunea companiei se reflectă în eficiența și calitatea serviciilor oferite. În prezent, aproximativ 20.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.