Solutii si decoratiuni pentru un exterior chic, de la kika

Este sezonul în care petrecem mai mult timp în aer liber. Cafeaua de dimineață, micul dejun pe terasă sau în grădină…cum altfel să începem ziua mai frumos? Pentru o relaxare totală în grădină și pe balcon, kika vă propune câteva idei de amenajare.

Pastelurile, elementele metalice, ratanul artificial, formele geometrice, cele inedite, în care te relaxezi total, balansoarele de toate felurile, sunt tendințele anului 2015, atunci când vine vorba de mobilierul pentru grădină. Un living în grădină, acesta este motto-ul după care ne putem ghida în amenajare. Șic și comod, simplu și elegant, romantic și natural – iată câteva dintre stilurile care pot transforma exteriorul într-o adevărată oază de relaxare.

Tendințele în materie de mobilier de grădină surprind prin designul funcțional și totodată frumos. Cel mai important este să ținem cont de spațiul disponibil, astfel încât să îl optimizăm la maximum.

Materialele alese trebuie să fie rezistente la umezeală și ușor de întreținut. Pentru scaunele exterioare, folosiți perne cu uscare rapidă, ce permite trecerea apei prin material.

Amenajați într-o zonă ferită de privirile curioșilor un spațiu numai al vostru, în care să petreceți weekend-uri minunate citind cartea sau revista preferată.

Puteți da grădinii voastre un look excepțional optând pentru un baldachin romantic, în nuanțe de alb. În orele fierbinți ale verii vă va proteja de razele  puternice ale soarelui. În plus, șezlongurile se remarcă printr-un design elegant, confortabil şi în armonie cu natura.

În tendințe se păstrează și în acest sezon canapeaua tip scoică, ce te îmbie să lenevești o zi întreagă. Prin combinațiile ingenioase de nuanțe tari și calde, canapeaua contribuie la un design aparte al terasei.
În plus,  asocierea între materialele ca ratanul și pânza beige subliniază eleganță  şi aduce simplitate decorului în care ne bucurăm de zilele însorite în natură.

Accesorizați grădina cu ghivece ornamentale de diverse forme și dimensiuni în care puteți pune plante aromatice, cu felinare, fructe supradimensionate, colivii de păsări și diverse alte elemente cu funcție practică. Gama de plajă sau picnic este dominată de culori vii precum rozul, albastrul, verdele sau portocaliul, şi de accesorii vesele sau retro.

Pentru balcon, orientați-vă către o masă din ratan artificial. În cazul în care spațiul este redus, este ideală o masă pliabilă sau un set în care scaunele nu ocupă un loc suplimentar.

Dacă însă spațiul este mai mare, atunci un șezlong, o canapea confortabilă sau o băncuță din lemn se vor potrivi de minune. La fel de interesant este mobilierul din fier forjat sau lemn, rezistent la intemperii, ori cel din ratan artificial.

Plantele aromatice și florile nu trebuie să lipsească din balcon. Vor înveseli locul și nici nu ocupă prea mult spațiu. O altă soluție ingenioasă sunt jardinierele exterioare, acestea vor aduce un plus de spaţiu şi de culoare.

Indiferent de stilul de decorare ales, vopsiți balconul în culori neutre, pastelate, folosiți lambriuri în nuanţe de alb, crem sau bej. În plus, optați pentru o podea din lemn, cu look natural, rezistentă la umezeală.

Bucură-te, zâmbește, vara este atât de aproape!

Ca să fiți la curent cu trendurile de design kika, vă invitam și pe pagina de Facebook.com/kikaRomania