Trucuri pentru par: adevarul despre samponul uscat

De cele mai multe ori produsele de îngrijire a părului își stabilesc adepții înainte ca recenziile să înceapă să circule. Șamponul uscat, un remediu de lungă durată pentru problemele părului, a câștigat în ultima vreme popularitate, aprinzând o discuție prelungită cu privire la beneficiile și utilitatea acestuia. Nu te pripi să tragi concluzii dacă abia acum te-ai gândit să incluzi produsul minune în rutina de îngrijire a părului. Vom încerca să îți dăm răspunsuri la cele mai comune întrebări despre șamponul uscat: Merită să folosești șampon uscat? Șamponul uscat dăunează? Șamponul uscat curăță părul?

Nu te lăsa indusă în eroare de nume. Șamponul uscat nu poate lua locul șamponului normal. Șampoanele uscate sunt spray-uri sau pudre care îndepărtează uleiurile de pe scalp pentru a „curăța” părul fără a folosi apă. Nimănui nu îi place să aibă părul murdar, dar a determina cât de des trebuie să-ți speli părul poate fi o provocare. Șampoanele tradiționale au rolul de a îndepărta uleiul, murdăria și alți contaminanți de mediu nedoriți de pe scalp și păr. Șamponul uscat poate curăța părul atât de bine, deoarece nu necesită apă pentru a funcționa. În plus, în urma utilizării repetate, majoritatea șampoanelor uscate se pot acumula de-a lungul rădăcinilor.

Există vreun avantaj în a nu-ți spăla părul? Chiar dacă șamponul uscat te poate ajuta să lungești perioada dintre spălări, ar trebui să îți rezervi întotdeauna timp pentru a oferi părului o curățare profundă bună.

Șamponul uscat funcționează pe părul texturat? Este o percepție greșită frecventă că persoanele care au părul creț sau texturat nu ar trebui să folosească șampon uscat. Asta nu ar putea fi mai departe de adevăr, de fapt. Când este aplicat cu moderație, șamponul uscat acoperă buclele și formează un strat subțire, protector, care prinde umezeala și împiedică buclele să se încurce. Cu toate astea, fetelor crețe li se recomandă să folosească produsul cu moderație pentru a preveni uscarea și să-l aplice doar pe rădăcini, deoarece buclele lor necesită multă umiditate a părului.

Șamponul uscat îți va face părul cenușiu? Pe haircare.ro ( unul din cele mai vechi magazine de nisa din Romania ), această întrebare continuă să apară, mai ales în rândul persoanelor cu păr închis. Șamponul uscat poate lăsa urme ușoare în zonele în care este aplicat, deoarece este o soluție albă, pe bază de pudră. Șampoanele uscate de înaltă calitate, pe de altă parte, iau în considerare toate culorile de păr. Caută produse care conțin culoare sau care au fost special dezvoltate pentru părul închis la culoare. Utilizează cu atenție șamponul uscat, deoarece poate face vizibili foliculii dacă este utilizat în exces.

Este șamponul uscat dăunător? Nu îți face griji, șamponul uscat nu poate face rău permanent. Majoritatea poveștilor de groază sau a articolelor de blog pe care le-ai citit au fost scrise de persoane care fie au folosit greșit produsul, fie l-au confundat cu șamponul obișnuit.

Echilibrul pe termen lung este obținut prin utilizarea șamponului uscat pe lângă șampoanele și balsamurile hidratante și hrănitoare. Încearcă să utilizezi un alt brand de șampon uscat dacă încă nu sunteți convins de cel pe care l-ai achiziționat. Cele mai bune sunt cele care nu conțin talc, parabeni și sulfați. Oricât de grozav este șamponul uscat pentru refacerea rapidă a părului „murdar”, tot vei avea nevoie de o rutină corectă de îngrijire a părului.