UniCredit Bank a desemnat castigatorii programului "Incepatorii - Rezidenta Antreprenoriala UniCredit" editia Iași, in cadrul Romanian Creative Week

UniCredit Bank, în parteneriat cu Centrul Cultural PLAI (AMBASADA), Târgul Creatorilor/Acaju și partenerul strategic IULIUS au premiat afacerile creative aflate la început de drum. Astfel, marele câștigător al programului „Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit” este Single Dual, un business care creează piese vestimentare atemporale, inspirate de conceptul de slow fashion și urmărește criterii de durabilitate și funcționalitate. În cadrul competiției, a fost acordată și o mențiune specială brand-ului Huna, pentru contribuția deosebită în domeniul ESG și sustenabilității.

Evenimentul de premiere a avut loc la Iași, în cadrul Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din România, în urma unui proces de jurizare la care au participat organizatorii competiției.

Anca Ungureanu, Director de Comunicare și Identitate UniCredit Bank: „Programul ‘Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit’ reprezintă angajamentul nostru continuu de a susține antreprenoriatul creativ, dar și practicile sustenabile de business. Odată cu lansarea sa în cadrul Romanian Creative Week, am putut aduce în prim-plan antreprenori remarcabili și idei de afaceri promițătoare. Ediția din Iași este prima oprire a Rezidenței de la Timișoara, în planul nostru de a exinde acest program la nivelul întregii țări.”

În perioada 3 – 19 mai 2023, antreprenorii din zona creativă au avut posibilitatea de a-și înscrie ideile de afaceri în cadrul programului “Rezidența Antreprenorială UniCredit”. Proiectul se adresează business-urilor din zona industriilor creative și sociale care au o vechime mai mare de un an și pentru care gestionarea unui punct de întâlnire cu publicul larg și comunitatea de clienți înseamnă un sprijin important în dezvoltare. Câștigătorul programului beneficiază de un pachet cuprinzător de servicii și avantaje, care pot contribui semnificativ la succesul lor:

• Un spațiu subvenționat, personalizabil, specific business-ului, timp de 2 luni, poziționat central în ansamblul mixt Palas, lângă Palatul Culturii din Iași
• Buget de 1000 de euro pentru personalizarea spațiului de întâlnire cu clienții
• Evaluarea business-ului
• Consultanță specifică pentru trei arii prioritare rezidentului
• Eveniment de lansare a Rezidenței
• Buget de 500 de euro pentru promovare pe perioada Rezidenței

Programul este implementat pentru prima dată în Iași cu sprijinul companiei IULIUS, partener strategic al programului – Rezidența este amplasată timp de 2 luni în ansamblul mixt Palas, fără costuri suplimentare pentru chirie și utilitățile aferente.

Câștigătorul programului „Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit” ediția din Iași este Single Dual, reprezentat de Iulia Rădeanu. Single Dual este un business care activează în segmentul fashion, care creează piese vestimentare atemporale, inspirate de conceptul de slow fashion și de practici de durabilitate și funcționalitate. Colecția este alcătuită din piese unice, fiecare având un scop practic, precum buzunare confortabile și detașabile, lungime ajustabilă sau accesorii interschimbabile. Single Dual va beneficia de oportunitatea unică de a ocupa gratuit un spațiu de lucru personalizabil în cadrul Rezidenței Antreprenoriale UniCredit, timp de 2 luni, și de a primi mentorat specializat și acces la finanțare pentru a se dezvolta ca business.

Iulia Rădeanu, fondator Single Dual: „Ne dorim să adresăm cele mai calde mulțumiri pentru oportunitatea incredibilă oferită prin proiectul Rezidența Antreprenorială de către UniCredit Bank, IULIUS, Acaju și Ambasada. Suntem profund recunoscători pentru susținerea acordată în această etapă crucială a dezvoltării brand-ului Single Dual. Am avut o dorință arzătoare de a crea produse durabile, realizate cu materiale și accesorii de cea mai înaltă calitate care să fie produse local și cu o atenție desăvârșită la detalii. Ne-am dedicat timpul și energia pentru a ne asigura că fiecare aspect al hainei noastre este impecabil și că oferă confort, funcționalitate și stil în același timp. Parteneriatul acesta este esențial pentru a transforma viziunea în realitate, iar acum suntem mândri să prezentăm produsele noastre publicului ieșean.“

Michael Bernescu, Director General ansamblul Palas: „IULIUS este un business 100% românesc, clădit cu perseverenţă de la zero, prin importarea celor mai bune modele de business, de la sursă, fără intermediar, şi adaptarea lor în mod impecabil la realitatea economică naţională şi la psihologia românilor, astfel că preţuim şi încurajăm iniţiativele antreprenoriale ori de câte ori avem ocazia. După o perioadă de efervescenţă antreprenorială fără precedent, vedem o migrare către teoretizarea ideii de antreprenoriat cu cursuri universitare, companii de consulting care încearcă să seteze canoane în detrimentul iniţiativei şi instinctului antreprenorial. Pentru noi, antreprenoriatul este ca viaţa şi răsplăteşte vigoarea naturală, curajul şi iniţiativa. Pentru orice business, supravieţuirea este sancţionată de realitate. Consumatorul poate concedia o companie, de la agentul de vânzări, până la patron, cheltuindu-şi banii în altă parte. Multe idei de business care au concurat se bazau pe iniţiative sociale, legate de preocuparea constantă pentru sustenabilitate. Deşi corecte moral, nu păreau destul de atractive sau gândite ca business-uri. Single Dual se încadrează foarte bine în mixul oferit de ansamblul Palas, aducând o abordare nouă, un plus de creativitate şi inovaţie, respectând, în acelaşi timp, conceptul de modă sustenabilă. Votul nostru este unul de încredere şi un stimulent pentru a aduce în centrul atenţiei susţinerea creativităţii. Sperăm ca acest început să ducă la dezvoltarea unui brand românesc viguros, durabil şi cu rezonanţe internaţionale.“

Andreea Iager-Tako, co-fondator Centrul Cultural PLAI: „Proiectele noastre au putut genera impact în comunitate și s-au putut dezvolta de-a lungul anilor datorită tuturor acelora care au văzut valoarea lor încă din stadiul de idee sau o primă iterație. Acest tip de încredere și susținere sunt neprețuite nu numai când te afli la început de drum, dar și după mulți ani de activitate. UniCredit Bank este un astfel de partener care ne-a ajutat mereu să visăm, acționăm și să susținem alte comunități. Acest tip de solidaritate a fost esențială în perioada pandemiei, iar faptul că ea continuă să crească peste tot în România vorbește despre angajamentul serios pe care UniCredit și l-a asumat. Comunitățile din Iași ne sunt aproape de suflet; ne-au fost alături la PLAI încă din a doua ediție, am descoperit speranță în modelele de business-uri sociale dezvoltate acolo, iar întreaga sevă creativă coagulată în jurul Romanian Creative Week energizează și amplifică talentul local. Ne bucurăm să știm că povestea Rezidenței Antreprenoriale UniCredit Bank prinde rădăcini in Iași, iar comunitatea națională este de astăzi mai puternică.“

De asemenea, în cadrul programului a fost acordată o mențiune specială brand-ului Huna, pentru contribuție în zona ESG și sustenabilitate. Huna confecționează accesorii din piele reciclată și vegană, bazându-se pe conceptul de slow consumption, sustenabilitate și investiție pe termen lung. Premiul include beneficiul participării gratuite la un târg de profil din calendarul Palas, la alegere, și o ofertă specială de 3+1 weekenduri cu stand de vânzare. Aceasta înseamnă că pentru fiecare trei weekenduri plătite, antreprenorul beneficiază de un weekend gratuit, oferindu-i astfel oportunitatea de a-și promova produsele și de a interacționa cu publicul într-un cadru atractiv.

Lansarea oficială a programului “Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit” a avut loc în cadrul Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din România, desfășurat la Iași între 19-28.05.2023, eveniment susținut de UniCredit Bank.

****

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

Despre compania IULIUS
Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Palas Iași reprezintă o investiție de peste 320 milioane de euro, care a impactat major dezvoltarea orașului și întregii regiuni, la nivel economic, turistic și social. Palas Iași înseamnă un pol de business cu şapte clădiri de birouri clasa A, cea mai mare destinație de shopping din nord-estul țării, centru de evenimente cu patru săli premium, hotel de 4 stele, parc de 50.000 mp, carusel, patinoar sezonier și alte facilități de timp liber, precum și cea mai mare parcare subterană din România. Prin mixul inedit și complex de shopping și entertainment, Palas atrage anual peste 20 de milioane de vizitatori.

Despre AMBASADA
Centrul Cultural PLAI (AMBASADA) este cel mai important dezvoltator independent din Timișoara, concentrat pe sprijinirea organizațiilor care generează impact pozitiv în societate și pe crearea de proiecte de regenerare urbană care aduc valoare adăugată prin utilizarea practicilor din domeniile cultural, creativ și social.
Pentru activitatea sa, organizația a fost distinsă cu:
– Premiul Charlemagne pe România (înmânat de Angela Merkel și Hans-Gert Pottering) (2007)
– Premiul 1 al Galei Societății Civile la categoria “Artă și Cultură” (2009)
– Distins de către Primăria Municipiului Timișoara cu Diploma de Excelență (2014)
– Premiul Administrației Fondului Cultural Național pentru “Antreprenoriat Cultural” (2016)
– Premiul 1 al Galei Societății Civile la categoria “Dezvoltare economică și socială” (2017)
– Acordarea de către Guvernul României a statutului de utilitate publică (2022)
CCP este producătorul evenimentelor:
– Festivalul PLAI (2006 – )
– JazzTM / JAZZx (2013 – )
– CreativeMornings Timișoara (2016 – )
– Strada Fără Nume (2020 – )
Fondator: AMBASADA | building.a.community (2015 – )
Co-fondator: FABER – The Capacity Building (2020 – )
Membru în board-ul european TRANS EUROPE HALLES (2021 – )
Laborator urban pentru:
Creative and Cultural Spaces and Cities – Policy Project al Comisiei Europene (2018 – 2021)
European Urban Regenerators Knowledge Alliance – Erasmus+ (2021 – )
Future DiverCities – Creative Europe (2022 – )

Despre Târgul Creatorilor/Acaju
Acaju este spațiul alternativ din Iași care, de 15 ani, găzduiește evenimente artistice, incubează proiecte inedite și adună, la un loc, comunitatea oamenilor creativi și deschiși la minte. Mai mult, la Acaju găsești o atmosferă caldă, băuturi aromate și gustări vegetariene.

Târgul Creatorilor de la Acaju este evenimentul care oferă creatorilor un cadru aparte pentru a-și promova produsele și a-și expune ideile și evoluția artistică. Prin acest eveniment ne dorim să promovăm un stil de shopping responsabil și să susținem dezvoltarea antreprenoriatului creativ