Vestra raporteaza pentru anul 2021 o cifra de afaceri de 21 milioane de euro si anunta intrarea pe un nou segment de piata

Compania mizează pe soluțiile inovatoare pentru smart cities & cyber security și vizează segmentul aviației de afaceri

Vestra, companie românească cu peste 25 de ani experiență în industria utilităților și a echipamentelor de automatizare, anunță o cifră de afaceri în 2021 de 21 mil Euro, în creștere cu 7% față de anul 2020. Compania a înregistrat un trend ascendent în afaceri datorită deblocării anumitor proiecte încetinite sau oprite în 2020, pe fondul pandemiei, și a accesării unor oportunități noi, majoritatea constând în proiecte cu fonduri europene. De asemenea, compania își extinde activitatea către un domeniu conex – aviația pentru mediul de afaceri.

“După o perioadă de restricții cauzate de pandemie, în care principalele sectoare economice au fost parcă amorțite, anul trecut activitatea a început să revină la normal cu pași timizi, dar siguri. Astfel, am început să punem în mișcare proiecte blocate, dar și să accesăm noi oportunități. În plus, am consolidat divizia de IT, destinată atât proiectelor pentru orașe inteligente (smart cities) cât și securității cibernetice (cyber security). În era IoT (Internet of Things ), cele două direcții au nevoie de o abordare integrată pentru a fi cu adevărat sustenabile.” , declară Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Prin poziționarea strategică, dar și prin complexitatea serviciilor și facilităților oferite, Vestra reușește să atragă anual noi clienți, ce asigură furnizarea de servicii și soluții inovatoare, care pun accent pe dezvoltarea durabilă. De aceea, strategia de business a companiei constă în oferirea de soluții SMART asigurând eficientizarea implementării proiectelor de utilități publice și contorizarea inteligentă prin comunicații specifice, toate acestea contribuind la protejarea mediului înconjurător, un vector important al Vestra.

Dintre cele două divizii principale de activitate ale companiei, anul trecut divizia de utilități a înregistrat o creștere de 9% față de 2020, atât datorită accelerării unor proiecte, cât și alăturării de noi clienți în 2021. Modernizarea infrastructurii și a rețelelor de utilități, îndeosebi proiectele pentru rețele de apă și energie termică, au fost cele mai solicitate servicii.

“În 2022, cuvântul cheie pentru noi este dezvoltarea, atât a noastră, cât și a clienților noștri. În această direcție, vom continua să lucrăm la planurile de creștere a vânzărilor și vom investi și mai mult în digitalizare, unde avem în plan lansarea unei platforme de e-commerce pentru clienții noștri. Focusul departamentului nostru de IT va fi în jurul comunităților și a orașelor SMART. Nu ne este frică să creștem și să oferim alternative la problemele actuale din infrastructura rutieră la nivel național. De aceea, anul acesta avem în plan investiții în domeniul aviației pentru mediul de afaceri, un domeniu subdezvoltat în România, dar care crește în amploare de la an la an.”, adaugă Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

****
Despre Vestra
Vestra este prima companie din România cu un portofoliu bogat și o experiență vastă de peste 25 de ani care creează o punte între nevoile beneficiarilor (creșterea eficienței și performanței consumului de apă, energiei termice sau gaz) și oferta internațională de produse, servicii și echipamente destinate industriei de utilități.

Vestra comercializează o gamă largă de echipamente de măsură și control, soluții pentru rețele de apă și canalizare, sisteme de automatizare aduse pe piața din România în parteneriat cu lideri mondiali precum Rockwell Automation, Itron, AVK International, Kamstrup, Baroclean, Sainte-Lizaigne, Panduit, Rivard, Orbinox, Enz® Technik Ag, ProSoft Technology, Grupul ECA, Musthane, Cla-Val, Hilscher.