Bucuresti "in tinutul dragonilor" - *4 mai - 17 iunie - expozitie in premiera in Romania in Sun Plaza*

Sun Plaza se transformă în “tărâmul dragonilor” și le arată românilor, pentru prima dată, creaturile fantastice care au marcat poveștile atâtor generații.

Timp de o lună și jumătate, începând cu 4 mai, personajele incredibile ale mitologiei se înfățișează în cadrul unei expoziții unice prin design-ul, măiestria realizării exponatelor și prin detaliile realiste ale acestora.

Prin cele 10 tipuri de aranjamente tematice, de dimensiuni generoase (chiar și de 8m x 8m) și prezentate într-un mod creativ, dar și prin multitudinea de informații primite, publicul de toate vârstele va înțelege mai bine cine erau “stăpânii cerului” și de ce au fascinat și înspăimântat, deopotrivă.

Galeria include sculpturi ale dragonilor și ale ouălor acestora, iar printre exponate se găsesc:
– Dragonul Scheletic (Osseus Draco Ossea), cea mai veche specie de dragoni, care își face cuibul în zonele vulcanice, nașterea sa fiind însoțită de o erupție masivă de cenușă vulcanică
– Dragonul European Roșu (Red Draco Europaeus), locuitor al peșterilor și grotelor din Europa de Vest, care se remarcă prin culoarea roșie a solzilor și prin dinții și ghearele extrem de ascuțiți
– Dragonul Viperă de Pădure (Saltus Draco Vipera), locuitor cunoscut al pădurilor subtropicale umede, specie pitică, fiind considerat “fratele mai mare” al șerpilor moderni
– Dragonul de Mare Kraken (Marinus Draco Kraken), familie cu 12 tipologii diferite, una dintre cele mai cunoscute fiind supranumită “monstrul din Loch Ness”
– Dragonul Auriu de Deșert (Aurea Draco Desert), aflat în zonele cu soare,  ruinele castelelor sau așezările pustii

“În ținutul dragonilor” este una dintre cele peste 80 de inițiative pe care Sun Plaza le are la nivelul anului și exprimă interacțiunea de calitate pe care centrul comercial dorește să o aibă cu vizitatorii săi și modalitatea în care alege să le mulțumeasca acestora – printr-un proces continuu de educație și expunere la forme inedite de divertisment.

Detalii despre expoziție se găsesc pe www.sun-plaza.ro.

Despre dragoni:
Creaturi mitologice, cu abilități magice și spirituale, dragonii au semnificații și simboluri diverse, însă caracteristicile lor tipice sunt comune în toate mitologiile lumii, precum felul în care arată sau ochii mari, trăsătură care stă la originea cuvântului în multe culturi. Sunt, probabil, cel mai des întâlnite personaje de legendă, pe cât de malefice, pe atât de puternice şi fascinante.

În Asia și în mitologiile băștinașilor americani, sunt însoțiti de trăsături pozitive, sunt văzuți ca forțe ale naturii și universului, sunt asociați cu înțelepciunea (sunt chiar mai inteligenți decât oamenii) sau cu longevitatea. De exemplu, sunt simbolul vieții și ființe care aduc noroc în China, animale protectoare în Indonezia, păzitori ai săbiilor în Japonia. De asemenea, pot avea puteri supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic, transformându-se în apă, fântâni, ploi, râuri. În unele culturi, au darul vorbirii.

În mitologiile vestice, ca aceea greacă sau cea celtică, dar și în mitologia persană, dragonul este o întrupare a răului. Și în Evul Mediu, reprezentau imaginea trădării, furiei, vicleniei, fiind asociați cu toate calamitățile naturale. În basmele românești, apar sub forma balaurilor și zmeilor, ființe viclene și păstrătoare de comori, supremația omului fiind prezentă întotdeauna.

Despre Sun Plaza:
Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza reprezintă cea mai importantă schemă de retail din partea de sud – est a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.

Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piața de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurărilor, dintre care 11.000 într-o aripă nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza având în prezent un grad de ocupare de 100%.

În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer.
www.sun-plaza.ro